Jordan: Frank, add el a csapatod!

Vágólapra másolva!
Eddie Jordan figyelmeztette kollégáját, Sir Frank Williams-t, hogy mielőbb kövesse példáját, és adjon túl Forma-1-es csapatán, mert később erre már aligha lesz lehetősége.
Vágólapra másolva!

Eddie Jordan 2005. januárjában adta el csapatát az orosz milliárdos, Alex Shnaidernek, mivel már nem tudta fenntartani alakulatát. Az ír üzletember saját példájából okulva úgy gondolja, hogy Frank Williams hamarosan borzalmasan nehéz helyzetben fogja találni magát, ugyanis komoly támogató nélkül képtelen lesz visszatérni a mezőny élére.

A Williams amilyen jól kezdte az évet, olyan gyengén teljesített az elmúlt versenyeken, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt 20 évben még soha nem állt ilyen rosszul a világbajnoki pontversenyben. A grove-i bázisú csapat immáron nyolc verseny óta nem tudott pontot szerezni, mellyel negatív rekordot állított fel.

A BMW a tavalyi év végén szakította meg kapcsolatát a Williams istállóval, és vásárolta fel az anyagi gondokkal küszködő Saubert, hogy az idei évet gyári csapatként kezdhesse meg. A Williams ezzel egy időben elvesztette főszponzorát a HP személyében, mely szintén komoly érvágás volt számára.

Eddie Jordan éppen ezért úgy gondolja, hogy gyári támogatás nélkül előbb vagy utóbb, de tönkre fog menni a Williams, mert egyszerűen nem fogja tudni felvenni a versenyt a hatalmas költségvetéssel rendelkező versenytársakkal.

"Kedvelem Frankot, őszintén mondom. Azonban úgy érzem, itt az ideje, hogy elgondolkodjon a csapat hosszú távú jövőjén. Még mindig hatalmas technikai apparátus áll a gárda mögött, de egyszerűen nincsen elég pénzük" - mondta Jordan, aki úgy gondolja, hogy Williams úrnak meg kellene ragadnia az alkalmat, és a csapat jövő évi motorszállítójával meg kellene egyeznie egy lassú felvásárolásról, ami biztosítaná a grove-i bázisú alakulat jövőjét.

"Véleményem szerint egy szorosabb együttműködést kellene kialakítania a Toyotával. A japán cég nem csak motorokkal, hanem más berendezésekkel is elláthatná a csapatot, majd idővel, mondjuk öt év leforgása alatt felvásárolhatná az alakulatot, miközben folyamatosan injektálná a pénzt a csapatba, ezzel biztosítva a Williams hosszú távú, és sikeres jövőjét" - zárta mondandóját Jordan.