Schumacher kemény küzdelemre számít

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher biztos benne, hogy a bajnoki cím sorsa csak az évad utolsó versenyén fog eldőlni.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy Schumacher 25-ről 10 pontra faragta hátrányát Alonsóval szemben az egyéni bajnokságban, a Renault versenyzője a Török Nagydíjon újabb pontokat csent el riválisától, így négy futammal a szezon vége előtt tizenkét egység a különbség az élen állók között.

Bár a Ferrari jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a mezőny legerősebb csapata, Schumacher mégis azt gondolja, hogy nem lesz egyszerű ledolgoznia a hátrányát Alonsóval szemben, így szerinte csak az utolsó versenyen fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

"Véleményem szerint csak az utolsó versenyen fogjuk megtudni, ki lesz a 2006-os évad világbajnoka" - mondta Schumacher, aki állhatna jobban is, ha a Török Nagydíjon nem hibázik egyik gyorskörén.

"Mindannyian emberek vagyunk, akik néha hibákat követnek el, és ha megnézzük az isztambuli versenyt, rengeteg olyan versenyző volt, aki hibázott. Én is egyike voltam ezeknek, de ez benne van az autóversenyzésben. Teljesen mindegy, hogy milyen körülmények hatására hibázott az ember, a végeredmény ugyanaz. Most viszont előre kell tekintenünk."

Schumacher a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjjal kapcsolatban sem kívánt jóslatokba bocsátkozni. A Ferrari hétszeres világbajnoka is hangsúlyozta, hogy az abroncsok döntő fontosságúak lesznek a bajnokság végkimenetele szempontjából.

A riporterek természetesen nem bírták ki, hogy ne kérdezzék meg Schumachert arról: valóban bejelentést tesz-e a jövő hétvégén Monzában. A német versenyző azonban elhárította a jövőjére irányuló kérdéseket, és csak annyit mondott: "majd meglátjuk".