Jövőre ismét lesz Belga Nagydíj

Vágólapra másolva!
A Forma-1 mindenható uraként is emlegetet Bernie Ecclestone szerdán Londonba utazott, ahol miután megegyezett az új szervezővel, aláírta azokat a dokumentumokat, melyek garantálják a Belga Nagydíj visszatérését a versenynaptárba a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közel egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy elveszi a Belga Nagydíjtól az idei verseny rendezésének a jogát, ugyanis a szervezők nem tudták garantálni, hogy a futam időpontjáig elkészülnek a szükséges munkálatokkal. A helyzetet az is nehezítette, hogy a korábbi promóter csődbe ment.

Bernie Ecclestone már akkor elmondta, ha a munkálatok a terveknek megfelelően elkészülnek, Belgium visszakaphatja Forma-1-es versenyét a 2007-es idényben. Most, hogy a 25 millió fontos beruházás zöld utat kapott, a Forma-1 impresszáriója aláírásával biztosította a szervezőket afelől, hogy a jövő évben ismét lesz Belga Nagydíj, bár az azutáni időszakról még folynak a tárgyalások.

A felek három lehetőség közül választhatnak: 1, a Belga Nagydíj marad a jelenlegi szervezőnél; 2, a helyi kormányzat törli a versenyt és ebben az esetben 12 millió font kompenzációt fizet Ecclestone-nak; 3, a brit üzletember 2010-ig átveszi a promóteri feladatokat, ám ekkor is kompenzációban részesül.