Vágólapra másolva!
Szerdán a Super Aguri hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezonban Takuma Szato mellett a hosszú éveken keresztül tesztpilótaként dolgozó Anthony Davidson lesz a gárda másik versenyzője.
Vágólapra másolva!

Anthony Davidson hat évet töltött el a Honda istálló színeiben, mint tesztpilóta. Ez idő alatt rengeteg tapasztalatra tett szert, és többször is kipróbálhatta magát versenyben, ám az igazi áttörés váratott magára. A brit versenyzőnek azonban most a Super Aguri jóvoltából lehetősége lesz arra, hogy megmutassa, mire is képes valójában a királykategóriában.

"Ez a versenyzői állás nagyszerű lehetőség számomra, nagyon izgatott vagyok első Forma-1-es szezonom előtt"- nyilatkozta a bejelentés után nem sokkal Davidson. "Szeretnék köszönetet mondani a Super Agurinak és a Hondának is, mert bizalmat szavaztak nekem."

"Már nagyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát a csapattal. A fejlődés, amin az istálló az idei évben keresztül ment, nagyon lenyűgözött. Már az első gyárlátogatásom alkalmával kiderült, hogy mindenki nagyon motiváltan dolgozik a csapatnál. Már alig várom, hogy én is bekapcsolódjak."

Davidson nem a 2007-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon fog debütálni F1-es versenyen, mert 2002-ben kétszer a Minardival rajthoz állhatott, 2005-ben pedig a BAR-Hondánál kellett helyettesítenie a beteg Szatót.

A tapasztalt brit érkezésével természetesen a csapatfőnök, Aguri Suzuki is elégedett: "Örülök neki, hogy jövőre Takuma és Anthony lesznek a pilótáink. Takuma idén remekül dolgozott, erre jövőre bátran építhetünk. Anthony rengeteg Forma-1-es tapasztalatot szerzett a Hondánál, ez is bizonyára nagy segítségünkre lesz. Már alig várom, hogy versenyezzünk"- fejezte be a japán csapatvezető, aki úgy tűnik feladta elveit, és már nem ragaszkodik a teljes japán felálláshoz.