De la Rosa tesztpilótaként folytatja

Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa és Gary Paffett tesztpilótaként dolgoznak majd a McLarennél a jövő évben, miután a csapat pénteken megerősítette, a brit nemzetiségű Lewis Hamilton lesz Fernando Alonso csapattársa a következő idényben.
Vágólapra másolva!

De la Rosa, aki komoly harcban volt Hamiltonnal a még üresen álló versenyzői ülésért, a 2007-es idényben tesztpilótaként fog közreműködni a McLarennél, pedig az év közben távozó Juan Pablo Montoyát ő helyettesítette az idei szezon második felében.

A spanyol pilóta mindezek ellenére elmondta, egyáltalán nem volt meglepve, hogy a McLaren Hamiltont választotta.

"Nagyon boldog voltam, hogy az utolsó nyolc versenyen rajthoz állhattam a McLaren Mercedes színeiben. A versenyzés minden pillanatát kiélveztem" - mondta de la Rosa. "Azonban mindvégig tisztában voltam azzal, hogy a csapat valószínűleg más versenyzőnek is lehetőséget fog adni, ezért Lewis szerződtetése nem ért váratlanul."

"Természetesen jobban szerettem volna versenyezni, de megértem, miért döntött a csapat Lewis szerződtetése mellett. A legjobbakat szeretném kívánni neki, és már alig várom, hogy tovább folytathassam a munkát vele."

Paffett eközben tovább folytatja a munkát a csapat tesztprogramjain, illetve komolyan kiveszi majd a részét a motor fejlesztésében.

"Boldog vagyok, hogy a csapattal maradhatok. Már alig várom, hogy ismét autóba ülhessek és megkezdhessem a munkát. Versenyzőként természetesen nekem is az a célom, hogy versenyezhessek, azonban ez egyelőre nem lehetséges. Rengeteg lehetőségem volt, de úgy gondoltuk, az összes közül ez a legjobb. Gratulálni szeretnék Lewisnak a mai bejelentésért."