Theissent lenyűgözte Zanardi teljesítménye

Vágólapra másolva!
 Mario Theissent teljesen lenyűgözte Alex Zanardi teljesítménye, aki szombaton sikeresen végrehajtotta előre tervezett tesztprogramját Valenciában.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző először tért vissza a Forma-1-be azóta, hogy 1999-ben elhagyta a királykategóriát, majd 2001-ben egy tragikus baleset következtében elvesztette mindkét lábát az amerikai Champ Car széria lausitzringi versenyén.

A kimondottan számára kialakított BMW Sauber F1.06-os modell volánja mögött összesen 12 kört teljesített a negyven esztendős sofőr a spanyolországi Valenciában, és legjobb ideje 1:21.630 lett. A körrekord egyébként Anthony Davidson nevéhez fűződik, aki egy Hondával 1:08.540-es időt ért el még év elején.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen izgatottan várta a tesztet, ugyanis kíváncsi volt, miként teljesít majd az olasz sofőr a különlegesen átalakított Forma-1-es versenygéppel.

"Azt követően, hogy csütörtökön megtett néhány bemelegítő kört, a mai nap egy intenzív tesztprogramot hajthatott végre a Forma-1-ben" - mondta a szakember. "Lenyűgözött az, hogy milyen tökéletesen működött az átalakított versenygép, semmivel sem volt gond. Alessandro az első körtől kezdve kényelmesen érezte magát az autóban, amit az időeredményi is bizonyítanak. Tisztán látszott, hogy nem új számára a Forma-1. Nem felejtette el, miként kell a határon vezetni egy ilyen erős versenygépet."

Zanardi is élvezte a tesztprogramot, köszönetet mondott a BMW-nek a lehetőségért, majd arról is beszélt, miként érezte magát az autóban.

"Különleges lehetőség volt ez számomra. Mindenki mosolygott, és el volt ragadtatva, hogy milyen simán ment a munka. A BMW mindig is maximális támogatásáról biztosított, különösen a WTCC-ben. Egy Forma-1-es autót vezetni azonban teljesen más, ez egy újabb lépés, amelyre roppant büszke vagyok" - mondta Zanardi. "Az autó fantasztikus volt. Minden olyan precíz, le voltam nyűgözve, mert általában sokkal több idő kell ahhoz, hogy ilyen apróságokat be tudj állítani. Arra számítottam, hogy az autó idegesebben viselkedik. Azonban olyan volt, mint egy utcai 7-es BMW, nem mint egy Forma-1-es autó."

Zanardi holnap tovább folytatja a tesztelést.