Coulthard korainak tartja Hamilton bevetését

Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint a McLaren hibát követ el azzal, hogy már a jövő évben beveti a GP2-es széria idei bajnokát, Lewis Hamiltont, akinek a Renault-tól távozó Fernando Alonso csapattársaként kell megállnia a helyét debütáló évében a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A McLaren vezetősége pénteken megerősítette, hogy a brit nemzetiségű Lewis Hamilton lesz Fernando Alonso csapattársa a 2007-es idényben. A wokingiak legutóbb 1993-ban kezdték meg a szezont újonc versenyzővel, akkor Michael Andretti kapott lehetőséget a csapattól.

Bár az első színes bőrű Forma-1-es pilóta érkezését szinte mindenki örömmel fogadta, a Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard szerint túl korai Hamilton bevetése, és a McLaren jobban tette volna, ha a jövő évben még tesztpilótaként alkalmazza a GP2-es széria idei világbajnokát.

"Véleményem szerint a McLaren hibát követett el azzal, hogy leszerződtette. Ez egy hatalmas váltás az életében, és Alonso csapattársaként nem lesz egyszerű dolga" - mondta Coulthard a News of the World c. lapnak. "Jóllehet Fernando számára is új lesz a McLaren, de ő mégis csak egy kétszeres világbajnok. Mindenki a csapattársadhoz hasonlít, és ha Lewis nem fogja tudni felvenni a versenyt Alonsóval, akkor akár el is veszítheti az önbizalmát."

"Természetesen hatalmas megtiszteltetés Lewis számára, hogy ő lehet az első színes bőrű versenyző a Forma-1-ben. Kisgyermek kora óta ismerem, és kétség nem fér hozzá, hogy az F1-ben a helye, azonban jobban járt volna, ha egy évet tesztelhet a királykategóriában" - magyarázta David. "Még csak 21 esztendős, rengeteg ideje van a versenyzésre. Senki nem kételkedik tehetségében, de időre van szüksége - nem csak mint versenyző, hanem mint ember."

"24 éves voltam, mikor Ayrton Senna tragikus halála után a Williams versenyzési lehetőséget adott nekem. Azonban akkor már három éve teszteltem a Forma-1-ben, így megfelelően fel tudtam készíteni magam a versenyzésre. Ennek ellenére több hibát is elkövettem, mert még nem voltam elég érett a feladatra. Megértem, hogy Lewis versenyezni szerezne, de talán jobban tette volna, ha a háttérben készül fel debütáló évére."