A Ferrari nem engedi bulizni Raikkönent

Vágólapra másolva!
A Ferrari arra kérte Raikkönent, ne a nyilvánosság előtt élje magánéletét, ugyanis az olaszok nem szeretnék, ha újdonsült versenyzőjük azzal kerülne a címlapokra, hogy a hétvégén éppen hol, kivel, és milyen állapotban bulizott.
Vágólapra másolva!

A kicsapongásairól elhíresült finn versenyzőt rengeteg kritika érte az elmúlt években, amiért sokszor ittasan bulizott, és mindezt a nyilvánosság előtt tette. Raikkönennek azonban a jövőben mellőznie kell a kimaradásokat, vagy titokban kell buliznia, ha jóba akar lenni a Ferrari vezetőivel, akik nem szeretnék, ha Kimi lerombolná a Michael Schumacher professzionális hozzáállásával felállított csapatképet.

Mindezek ellenére a Ferrari ügyvezető igazgatója, Jean Todt nem aggódik Raikkönen magánélete miatt, bár megkérte a finn versenyzőt, próbáljon meg diszkrétebben bulizni a jövőben.

"A finnek nem vetik meg az alkoholt, azonban Raikkönen komoly figyelmet kap majd a Ferrarinál, és szinte minden mozdulatáról tudni fognak" - mondta Todt a francia Le Figaro c. lapnak adott nyilatkozatában. "Azonban ha továbbra is olyan fotók jelennek meg róla a sajtóban, melyeken bulizik a barátaival, akkor arra kérjük majd, hogy ezeket a partikat titokban szervezze."

Todt továbbá azt is elmondta, a Ferrari egyáltalán nem aggódik Raikkönen munkához való hozzáállása miatt, még úgy sem, hogy nem lesz egyszerű pótolnia a Michael Schumacher távozásával keletkezett hatalmas űrt.

"Sok sztori kering, de ezen a szinten nem lehet trükközni, jól fel kell készülni a dolgokra. Azonban hiszem, hogy gyors, és megbízható versenyző" - folytatta a francia szakember. "Nem csak Michael távozása miatt vagyunk nehéz helyzetben. A technikai részlegünk is átalakult. A szerkezeti felépítésünk megváltozott, de továbbra is erősek vagyunk. A dolgok megváltoztak, új kihívások elé nézünk. Azonban továbbra is a győzelem lebeg a szemünk előtt."