Button az eheti tesztprogramot is kihagyja

Vágólapra másolva!
Jenson Button a héten megrendezésre kerülő harmadik téli tesztprogramról is távol marad. 
Vágólapra másolva!

A Honda ugyanis azt szeretné, ha bordasérüléséből teljesen felépülne. A brit versenyző orvosai tanácsára továbbra is betegszabadságát tölti.

A Honda Racing versenyzője három héttel ezelőtt gokartozás közben sérült meg. A brit pilóta nagyot bukott, és két bordája is elrepedt. Bár úgy volt, hogy csak az első két tesztprogramot kell kihagynia, a hétfői vizsgálatokon orvosai megállapították, további pihenésre van szüksége ahhoz, hogy probléma nélkül visszaülhessen a versenyautóba.

"Az elmúlt két hétben folyamatosan figyeltük Button bordasérülését, és boldogan mondhatom, hogy szépen javul. Azonban annak érdekében, hogy teljesen felépüljön, az eheti teszteket is ki kell hagynia. Ennek ellenére viszont jelen lesz Jerezben, hogy részt vehessen a megbeszéléseken, és első kézből értesüljön a fejlesztésekről" - mondta a csapat sajtószóvivője.

Button - sérülése miatt - még nem próbálhatta ki a Bridgestone új fejlesztésű abroncsait, melyekkel a csapatok a jövő évben versenyezni fognak. Azonban mivel nagy valószínűséggel Fernando Alonso és Kimi Raikkönen sem ülhet volán mögé az idei évben, a sérülés nem jelent majd komolyabb hátrányt számára.