Liuzzit nem győzte meg Bourdais szereplése

Vágólapra másolva!
Vitantonio Liuzzi egyáltalán nem volt elájulva a háromszoros Champ Car bajnok, Sebastien Bouradis teljesítményétől, noha a Toro Rosso vezetősége már most jelezte, a francia pilóta jó eséllyel pályázik a 2008-as versenyzői ülésre.
Vágólapra másolva!

A francia sofőr karácsony előtt a Toro Rosso versenyistálló jóvoltából három napot tesztelhetett a spanyolországi Jerezben, ahol teljesítményével lenyűgözte a vezetőséget. A csapat társtulajdonosa, Gerhard Berger azt is elárulta, Bourdais jó eséllyel pályázik a versenyzői ülésre.

A Champ Car háromszoros világbajnoka az utolsó edzésnap lepipálta Scott Speedet, és mindössze csak pár tizeddel maradt el Liuzzi legjobb eredményétől, ami azonnal felkeltette a szakértők érdeklődését.

Tonio azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget a tesztprogramnak, és nem tart attól, hogy Bourdais lenne az, aki kiütné őt a Forma-1-ből. Az olasz pilóta azt is elárulta, őt egyáltalán nem győzte meg az amerikai széria sztárjának teljesítménye, és úgy érzi, nincs mitől félnie.

"Bourdais talán azt gondolta, hogy megjelenik és mindenkit a porba tipor, azonban ez nem így lett. A tesztek utolsó két napján végig gyorsabb voltam nála" - mondta Liuzzi az Autosprintnek adott nyilatkozatában. "Úgy gondolom, hogy talán még szerencséje is volt, mert ha az új gumikkal tökéletesen működött volna a kipörgégátló, akkor sokkal nagyobb lett volna a különbség."

Bár a Toro Rosso egyelőre még nem jelentette be jövő évi felállását, Liuzzi abszolút optimista jövőjét illetően. "A tesztek remekül mentek, mindenki egyenlő feltételekkel versenyzett. Szerződésem arról szól, hogy a Forma-1-ben fogok versenyezni, de a Red Bullnál soha nem lehet tudni, mire számítson az ember. Úgy érzem, jól mentem az idei évben, de a jövőm nem rajtam múlik."
Új szakasz