Generációváltás előtt áll a Forma-1

Vágólapra másolva!
A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint a Forma-1-nek szüksége van a generációváltásra, ugyanis a vérfrissítés mindenképpen jót tesz a sportnak.
Vágólapra másolva!

A szakember úgy véli, az újoncok idővel átveszik a hatalmat a királykategóriában.

Michael Schumacher visszavonulásával, és Jacques Villeneuve menesztésével az idei évben már csak egy világbajnok - Fernando Alonso - versenyzik majd a Forma-1-ben. A motorsportok királykategóriáját elérte a változás szele, az új generáció leváltja az öregeket, és átveszi a hatalmat az F1-ben, ami Fry szerint egy cseppet sem jelent rosszat.

"Itt van Lewis Hamilton, Robert Kubica, és Heikki Kovalainen, akiktől mindenki sokat vár a Forma-1-ben" - mondta a Honda szakembere, miután a brackley-i bázisú csapat karácsony előtt lehetőséget adott az IRL széria feltörekvőben lévő tehetségének, Marco Andrettinek a bizonyításra.

Fry szerint 2008-ban legalább három újonc versenyző érkezik a Forma-1-be, hiszen már most sokan érdeklődnek a néhai Senna unokaöccse, Bruno után, míg Sebatsian Vettel valamint Nelson Piquet Jr. már az idei évben is a száguldó cirkusz aktív résztvevőjeként róhatja majd a kilométereket.

"Rengeteg olyan veterán pilóta van a Forma-1-ben, aki régóta jelen vannak, és nem hiszem, hogy hosszú jövője lenne a sportban, különösen úgy, hogy a feltörekvőben lévő, kimagaslóan tehetséges újoncok már az ajtóban toporognak" - tette hozzá Fry.