Gascoyne sokat vesztett önbizalmából

Vágólapra másolva!
A Spyker F1 újonnan kinevezett technikai igazgatója, Mike Gascoyne először vallott arról, mit érzett, mikor a tavalyi év elején egyik pillanatról a másikra menesztette a Toyota. A szakember bevallotta, megtépázta önbizalmát menesztés.
Vágólapra másolva!

A brit szakember a tavalyi szezon harmadik állomását követően volt kénytelen elhagyni a Toyotát, ugyanis nem értett egyet a vezetőség hosszú távú terveivel. Bár sokan Gascoyne-t tartják a Forma-1 egyik legtehetségesebb szakemberének, az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, negatív hatással volt rá menesztése.

"Elkerülhetetlen volt, hogy ne sérüljek a történtek miatt. Sokat tettem azért, hogy elérjem céljaimat, így nem esett jól, hogy kitettek a csapatból a tavalyi évben" - mondta Mike. "Egy olyan komoly erőforrásokkal rendelkező csapatnál, mint a Toyota, a futamgyőzelmekre és a bajnokság megnyerésére hajtottunk, ám ezt nem sikerült elérnünk. És még mindig nem érték el."

Gascoyne a tavalyi év végén kezdte meg a munkát a Spyker istálló színeiben, ám elmondta, hiába vannak nagy tervei, minden bizonnyal a holland tulajdonban lévő gárdától vonul majd nyugdíjba.

"Nem akarom életem végéig ezt csinálni, ezt már most tudom" - magyarázta. "Egy remek lehetőség volt a visszatérésre, mert be kell vallanom, élvezem a sportot, és segíteni szeretnék a csapatnak az előretörésben. Számunkra sokkal többet jelentene egy dobogós helyezés, mint a Toyotának egy győzelem. Rengeteg tervünk van, amit meg kell valósítanunk."

"Azonban nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó munkám a Forma-1-ben. Ha még három évet maradok, akkor már 46 éves leszek, és húsz éve az F1-ben dolgozom. Úgy érzem, hamarosan le kell tennem a lantot, és el kell búcsúznom a sporttól."