De la Rosa: Rosszkor jött Hamilton balesete

Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa elárulta, Lewis Hamilton múlt heti balesete az új autóval komolyan visszavetette a McLaren felkészülési programját, ugyanis ez eheti teszteket csak egy autóval tudták megkezdeni a spanyolországi Valenciában.
Vágólapra másolva!

A McLaren újdonsült versenyzője, Lewis Hamilton a múlt héten csúnyán összetörte vadonatúj versenyautóját Valenciában, melynek következtében az eheti teszteket csak egy autóval tudta megkezdeni a csapat. Bár az újjáépített versenygép ma megérkezett a spanyol ringre, a wokingiak tesztpilótája, Pedro de la Rosa elmondta, a McLaren rengeteg időt vesztett a balesettel, amit mielőbb be kell hoznia.

"Visszavetette felkészülési programunkat a beleset a téli tesztidőszak közepén" - mondta de la Rosa a spanyol Marca c. hírlapnak adott nyilatkozatában. "Több napot elbuktunk, így minél előbb be kell hoznunk magunkat. Szerencsére Lewis jól van, és ez a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy már el is felejtette a balesetet. A csapat kimagasló munkát végzett az elmúlt héten, és bízom benne, hogy a héten másik autónkkal is megkezdhetjük a munkát."

Bár aggodalmát fejezte ki a történtek miatt, de la Rosa bevallotta, az új autó előrelépés elődjéhez képest, ám figyelmeztetett, nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, míg össze nem mérik erejüket riválisaikkal.

"Az autó remekül megy, efelől semmi kétségem" - folytatta. "A múlt évi autó evolúciója, és minden tekintetben jobb nála, azonban meg kell még tudunk, hogy mennyire, és ezt jelenleg nagyon nehéz megmondani. Tisztán látszik, hogy sikerült előrelépést elérnünk a tavalyi évhez képest, az egész csomag javult, de míg össze nem mérjük erőnket a Ferrarival és a Renault-val ezen a héten, óvatosnak kell lennünk, hiszen abból sem tudtunk meg semmi okosat, hogy a BMW-vel együtt teszteltünk."