A Renault nem fél a riválisoktól

Vágólapra másolva!
Christian Silk a Renault tesztcsapatának vezetője nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a rivális McLaren és a Ferrari remek tempót diktált az eddigi téli teszteken.
Vágólapra másolva!

A Renault duója egyszerűen képtelen volt labdába rúgni legközelebbi riválisaival az elmúlt heti teszteken Valenciában, azonban a franciák szakembere elárulta, sokkal inkább a megbízhatóságra, mintsem a köridőkre koncentráltak.

"A McLaren és a Ferrari már bizonyította gyorsaságát, ám ez nem lepett meg túlságosan minket" - mondta a Renault tesztcsapatának vezetője, Christian Silk. "Azonban mi is erősek vagyunk, és nem aggódunk a teljesítményük miatt. Mi teljesen más programon voltunk. A téli tesztek nem arra valók, hogy megállapítsuk, ki hol áll a mezőnyben. Valaki Valenciában volt gyorsabb, míg a másik Barcelonában brillírozott. Nem a köridőkre kell koncentrálni az év ezen szakaszában."

A Renault szakembere azt is megerősítette, hogy az elmúlt héten a beállítások finomra hangolása helyett inkább a megbízhatóságra helyezték a legfőbb hangsúlyt, ugyanis a rossz időjárás miatt nem lett volna túl sok értelme a teljesítmény fokozásán dolgozni.

"Legfőbb célunk az volt, hogy megbizonyosodjunk az R27-es megbízhatóságáról, és a lehető legtöbb kilométert megtegyük" - magyarázta. "Nem volt különösebb problémánk, és mindkét autóval sikerült elvégeznünk egy-egy versenyszimulációt. Ez mindenképpen pozitív dolog. És hogy mi volt a negatív? Az időjárás: emiatt egyik csapat sem tudta teljes egészében végrehajtani előre betervezett tesztprogramját. Például képtelenség volt a beállításokon dolgozni, hiszen az időjárás túlságosan változékony volt ehhez."

Mikor az R27-es teljesítményéről kérdezték, Silk óvatosan nyilatkozott: "Van némi sejtésem róla, de nehéz bármit is mondani. Mindig jobb, ha a megbízhatóságra, mintsem a köridőkre hajt az ember."