Raikkönen nem kér segítséget Schumitól

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen elárulta, nem óhajt segítséget kérni elődjétől, Michael Schumachertől, ugyanis egyedül szeretné megoldani saját problémáit, hogy felkészülten kezdhesse meg az idei évet új csapatával, a Ferrarival.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher a tavalyi évben befejezte versenyzői pályafutását, ám nem szakította meg kapcsolatát egykori csapatával, és az idei évben a Ferrari tanácsadójaként lesz jelen a királykategóriában.

Az olaszok ügyvezetője, Jean Todt korábban már elmondta, a hétszeres világbajnok kulcsszerepet kaphat az idei esztendőben, ugyanis sokat segíthet majd helyettesének, Kimi Raikkönennek a beilleszkedésben.

Schumacher a héten Barcelonában járt, hogy a helyszínről követhesse figyelemmel a Ferrari tesztprogramját. A német bajnok az új autó bemutatója és első tesztprogramja óta nem járt Forma-1-es versenypályán, ám egyesek szerint rengeteget segédkezett a háttérben.

Ugyan váltottak egy-két szót a szerdai tréningen, a McLarentől érkező Raikkönen elárulta, nem óhajt tanácsokat kérni a hétszeres világbajnoktól, egyedül szeretne túllépni a problémákon, mert csak így tud megfelelően felkészülni a 2007-es idényre.

"Legutóbb az új autó bemutatóján beszéltem vele az elmúlt hónapban" - mondta Raikkönen a Deily Mail c. lapnak adott interjújában. "Teljesen hétköznapi dolgokról beszélgettünk, nem esett szó a versenyzésről, a vezetésről, illetve arról, miként kell dolgozni a Ferrarinál. Nem hiszem, hogy sok értelme lenne, ha kikérném a tanácsait. Legalábbis egyelőre biztosan nem. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de egyelőre nem tervezem, hogy segítséget kérek tőle."

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője az elmúlt hetekben kritikus szavakkal illette a Ferrarit, amiért túl nagy teret enged Schumachernek, aki a teszteken való jelenlétével nem, hogy segíti, összezavarhatja a Raikkönent. A finn versenyző azonban elmondta, nem érez extra nyomás magán, hogy a hétszeres világbajnokot kell helyettesítenie a Ferrarinál.

"Nem jelent gondot számomra, hogy Michaelt kell helyettesítenem" - mondta. "Nem foglalkozom azzal, ki volt az elődöm, csakis arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem."