Nagyok az elvárások a Super Agurinál

Vágólapra másolva!
A Super Aguri névadó alapítója, Aguri Suzuki szerint idén már pontot kell szerezniük, máskülönben elvesztik rajongóik bizalmát, akik az elmúlt évben mindvégig mellettük álltak.
Vágólapra másolva!

"Az idei évben más kihívások elé kell néznünk, és be kell bizonyítanunk, hogy valóban harcba szeretnénk szállni a többiekkel. Kiscsapat vagyunk, de mindent beleadunk" - mondta Aguri Suzuki a gárda hivatalos weboldalán. "Rengeteget tanultunk a téli tesztek alatt, így egy továbbfejlesztett, minden tekintetben kifinomultabb autót leplezhetünk majd le márciusban."

A Honda által támogatott kiscsapat az idei évben nagy dobásra készül. A japán gárda új autója március 12-én Tokióban kerül bemutatásra, nem egész egy héttel a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt. Az SA07-es nagy valószínséggel a Honda tavalyi RA106-os modelljének egy továbbfejlesztett változata lesz, így komoly előrelépésre számíthat a Super Aguri 2007-ben.

A szabályok azonban kimondják, hogy minden konstruktőrnek saját tervezésű és építésű karosszériával kell rajthoz állnia, így az Aguri akár ellenállásra is számíthat a többiek részéről.

A Super Aguri egyébként a tavalyi évet az egykori Arrows istálló 2002-ben használt A23-as karosszériáinak egy továbbfejlesztett, a 2006-os szabályoknak megfelelően átalakított változatával kezdte meg, míg a szezon közben elő nem rukkolt egy új autóval.

Az idei évben a japán gárda versenygépeit Takuma Szato és Anthony Davidson terelgeti majd.

"Sokkal nagyobbak a csapat elvárásai az idei évben, és biztos vagyok benne, hogy a rajongók is többet várnak tőlünk a versenyeken" - mondta Szato.

Davidson a következőkkel folytatta: "Az elmúlt hónapokban megrendezett tesztek alatt meg kellett ismernem a csapatot és az autót, de azt kell mondjam, folyamatosan érezhető volt a fejlődés. Magamért fogok versenyezni, és már alig várom, hogy elrajtoljon az idény."