De la Rosa tv-kommentátor lesz

Vágólapra másolva!
A 36 éves Pedro de la Rosának pillanatnyilag csekély esélye van arra, hogy újra versenyezhessen a Forma-1-ben. A spanyol pilóta ugyan nem adja fel a reményt, de már az F1 utáni karrierje építését is elkezdte.
Vágólapra másolva!

A tavalyi idényben de la Rosa szezon közben beugróként kapott lehetőséget a McLaren-Mercedesnél, és a spanyol remekül helytállt. Ennek egyenes következményeként a pilóta sokáig versenyben volt Lewis Hamiltonnal egy idei versenyzői állásért, ám végül az újoncé lett a lehetőség, hogy Fernando Alonso csapattársa legyen.

"Az a célom, hogy újra versenyezhessek a Forma-1-ben"- nyilatkozta a spanyol. "Ha újra lehetőséget kapnék, az azt jelentené, hogy jól végzem a munkámat. Jelenleg ettől ugyan messze vagyok, de ki tudja, mi fog történni."

"Optimista vagyok, hiszen tavaly sem úgy kezdtem az évet, hogy versenyezni fogok, és végül a szezon utolsó nyolc futamán rajthoz állhattam. Továbbra is ugyanúgy dolgozom, mint eddig, nagyon keményen edzem tovább. Jelenleg egyetlen fiatalt sem ismerek, aki jobb kondiban lenne nálam"- nyilatkozta bizakodva de la Rosa, akit akkor vehet elő újra a csapat, ha esetleg a nagy tehetségnek tartott Hamilton nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.

"Ha viszont 2008-ban sem sikerül majd visszatérnem versenyzőként, akkor végleg nagyon távol kerülhetek a Forma-1-től."

"Ha már nem vezethetek töbé, akkor pedig a futamokat kommentálom majd a tévében"- nyilatkozta de la Rosa, aki már idén próbára teheti tudását ilyen téren is, hiszen a spanyol Telecinco Televízióban szakkomnetárotként tündökölhet.