Fisichella már nem vágyik a Ferrarihoz

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella remekül érzi magát a Renault-nál, és már nem vágyik arra, hogy egy nap a Ferrarinál versenyezzen. Az olasz sofőr úgy érzi, a Renault bajnoki esélyesként várhatja az idei évet, bár nem titkolta, kemény csatára számít.
Vágólapra másolva!

A római születésű versenyző mindig is hangoztatta, gyermekkori álma válna valóra, ha egy nap az olasz székhelyű Ferrarinál szolgálhatna a királykategóriában. Giancarlo azonban az F1híreknek adott exkluzív interjújában elmondta, már nem vágyik a Ferrarihoz, és csak abban az esetben szerződne egykori kedvenc csapatához, ha esélye lenne az olaszokkal megnyerni a világbajnokságot.

"Célom az, hogy egy versenyképes autóban ülhessek, ezért is vagyok a Renault-nál. Természetesen minden olasz versenyző nagy álma, hogy a Ferrarinál versenyezzen, azonban csak akkor szerződnék hozzájuk, ha egy valóban ütőképes, győzelemre kész autót adnának alám" - mondta Fisichella. "Bár régen nagy álmom volt, hogy a Ferrarinál versenyezzek, idővel rá kellett jönnöm arra, hogy a Forma-1 az eredményekről és a győzelmekről, nem pedig a romantikus álmokról szól."

Bár sokan a jövő bajnokaként emlegették, Fisichella az elmúlt két évben mindössze csak két futamgyőzelmet aratott, miközben csapattársa, Fernando Alonso két bajnoki címet is szerzett a Renault-val. A spanyol versenyző viszont az idei évet a McLaren színeiben kezdi majd meg, így Fisichella előtt megnyílhat az út. Az olasz sofőr azonban nem gondolja, hogy könnyebb lenne a dolga a kétszeres világbajnok távozásával.

"Számomra teljesen mindegy ki a csapattársam, soha nem néztem azt, ki ül a másik autóban. Mindig a maximumot nyújtottam, és most is arra koncentrálok, hogy a tudásom legjavát adjam, versenyeket nyerjek, attól függetlenül, ki a csapattársam" - mondta az olasz sofőr az F1híreknek, majd hozzátette, eddig remekül kijön újdonsült márkatársával, Heikki Kovalainennel. "Heikki fantasztikus versenyző, hatalmas jövő áll előtte. Rendes fickó, remekül kijövünk egymással, eddig semmi problémánk nem volt, jól megy vele a munka. Azt mondhatom, hogy jó csapattársak leszünk az idei évben."

Bár korábban arról beszélt, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Renault idén is csapatsorrendet állít majd fel a szezon közben, és azt részesíti előnyben, aki jobban szerepelt az első versenyeken, most cáfolta, hogy ez lenne a helyzet.

"Egy percig sem éreztem ilyet" - válaszolta Fisichella, mikor arról kérdeztük, több támogatást kapott-e Alonso az elmúlt idényben.

"Már elég korán megvolt a szerződésem a 2007-es idényre, ami miatt biztonságban érezhettem magam. A korai szerződés bizonyította számomra, hogy a Renault elismeri a munkámat, és teljes mértékben számít a segítségemre. A vezetőség megtette a számomra legfontosabb lépést, és bebiztosította helyem a csapatban, így nem kellett mással foglalkoznom, csak a versenyzéssel."

És hogy ki lesz az idei világbajnok? Fisichella a következőket mondta: "Azt mondhatom, hogy remek harc lesz a Renault, a Ferrari, és a McLaren között, melyből remélhetőleg a Renault jön ki győztesként."