Hamilton részsikerével kezdődött a Spanyol Nagydíj

Vágólapra másolva!
A pénteki első szabadedzéssel megkezdődött az idény negyedik futama, a Spanyol Nagydíj. A kilencven perces tréningen némileg váratlanul a két McLaren-Mercedes végzett az élen, az újonc Hamilton gyorsabb volt a hazaiak kedvencétől, Alonsónál. A harmadik helyen a ferraris Raikkönen futott be.
Vágólapra másolva!

A múlt heti barcelonai tesztek alapján a többség a Ferrarikat várta az élre a spanyol versenyhétvégén, ám erre rácáfolva az első szabadedzésen a két McLaren végzett élen. Az év felfedezettje, Lewis Hamilton fittyet hányt arra, hogy csapattársa, Fernando Alonso hazai közönsége előtt szerepel, majd négy tizeddel megverte a spanyolt és vele együtt az egész mezőnyt.

Az ezüstös első sorhoz legközelebb a hétvége egyik legnagyobb esélyeseként emlegetett Kimi Raikkönen a harmadik legjobb időt autózta Ferrarijával, márkatársa, Felipe Massa csak ötödik lett. A két vörös autó közé a BMW sofőrje, Robert Kubica ékelődött be.

Némi meglepetést okozott a két Toyota legjobb tízben való feltűnése, Jarno Trulli hetedikként és Ralf Schumacher nyolcadikként fejezte be az első tréninget. A Super Aguri pilótája, Anthony Davidson még náluk is gyorsabb volt, a brit az előkelő hatodik pozícióban végzett. A Williams is pozitív mérleget vonhat az első felvonás után, Rosberg és Wurz közrefogta a tizedik helyezett Buttont.

A mezőny második felét Nick Heidfeld vezette fel, aki azért főleg idén, lényegesen előrébb szokott szerepelni. A Renault-k gyengélkedése már kevésbé meglepő, ám a Red Bull Racing autóit a múlt heti gyakorlásra hivatkozva többen előbbre várták a 16-17. helynél.

A mezőny végén nincs meglepetés, a két Toro Rosso és a két Spyker elosztotta egymás közt az utolsó négy helyet, valószínűleg így lesz ez a hétvége hátralévő részében is.