Honfitársai védelmükbe vették Alonsót

Vágólapra másolva!
 Fernando Alonso a hétvégi spanyol futamon nem alkotott maradandót, egy verseny eleji hiba elég volt számára, hogy később már esélye se legyen a győzelem megszerzésére.
Vágólapra másolva!

A hispán pilóta honfitársai Alonsónak adtak igazat.

A mögöttünk hagyott Spanyol Nagydíj első kanyarja kétségtelenül Felipe Massáról, és a hazai közönség kedvencéről, Fernando Alonsóról szólt. A második helyről induló mclarenes pilóta az első adódó alkalommal meg akarta előzni Massát, csakhogy ketten nem fértek el egymás mellett.

A két autó összeért, és a nagyobb bajt elkerülendő Alonso átvágott a kavicságyon, ám emiatt visszaesett a negyedik helyre. Nem sokkal később Kimi Raikkönen kiesett a versenyből, Alonso így végül megszerezhette a harmadik helyet.

Az eset megosztja a közvéleményt, természetesen a két érintett is más-más véleményen van, Alonso szerint ő volt az ideális íven, Massa viszont állítja, keményen, de sportszerű eszközökkel verte vissza a spanyol próbálkozását.

A McLaren-Mercedes tesztpilótája, Pedro de la Rosa a vitában honfitársa mellett állt ki: "A versenyrendezőségnek ki kellene vizsgálnia az ügyet. Nem mondom, hogy Massát meg kellene büntetni, de a többiek számára is tanulságos lenne, ha kiderülne, mi is történt az első kanyarban"- érvelt de la Rosa.

A spanyolok összetartóak, erről tanúskodik az is, hogy a Spyker csapat tesztelője, Adrian Valles is Alonsónak adott igazat, bár ő nem fogalmazott annyira élesen, mint mclarenes sorstársa: "Fernando vállalta a kockázatot, hiszen tisztában volt vele, hogy a Ferrari mennyire gyors. Massa nem hagyott elég helyet, és nem sok kellett volna, hogy mindketten ottragadjanak. De nem hinném, hogy a brazil szándékosan tolta volna le Alonsót."