Kubica nem tart Villeneuve drukkereitől

Vágólapra másolva!
Robert Kubica különleges futam előtt áll. A lengyel pilóta a tavalyi szezon derekán Jacques Villeneuve-öt váltotta a BMW-nél, a korábbi világbajnok pedig ugyebár kanadai, így joggal gondolnánk, hogy a Kanadai Nagydíj közönsége ferde szemmel néz majd Kubicára. A fiatal versenyző azonban nem tart ettől.
Vágólapra másolva!

A hétvégén a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon a hazai publikum legnagyobb bánatára már nem lesz kanadai versenyző a mezőnynél, hiszen a korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve már nem tagja a száguldó cirkusznak.

A montreali futamon JV helyén az a Kubica szerepel a BMW volánja mögött, aki már a tavalyi utolsó hat versenyen is rajthoz állt. A lengyel tehetség azonban nem tart attól, hogy a kanadai rajongók őt okolnák majd amiatt, hogy már nem láthatják kedvencüket a pályán.

"Nagyon örültem neki, hogy tavaly idény közben lehetőséget kaptam"- tekintett vissza kicsit Kubica. "Nem hiszen, hogy sírva kellene fakadnom, hogy pont Jacques elől vettem el a helyet. Ilyen az élet."

Ráadásul Kubica, aki tavaly teszt- és tartalék pilóta volt a BMW-nél, jó viszonyt ápolt a kanadaival: "Vele és érte is dolgoztam. Mindig kerestem a lehetőségét, hogy miként tudnék neki a lehető legtöbbet segíteni."

A lengyel tavaly még csak a pénteki szabadedzéseken bizonyíthatta tudását, ám akkor jó időeredményeket ért el, ezek alapján pedig bizakodva várja a hétvégi futamot is: "Elmondhatom, hogy ez az egyik kedvenc pályám, miután tavaly már teszteltem itt. A pénteki szabadedzések során akkor nagyon jól ment, jól éreztem magam. Szerintem az autóink jó teljesítményre lesznek képesek a hétvégén, hiszen ott általában jók vagyunk, ahol kevés leszorítóerőre van szükség. Ez a pálya pedig ilyen, szóval már nagyon várom"- fejezte be Kubica.