Rosberg is az új szabályokat hibáztatja

Vágólapra másolva!
A Williams csapat pilótája, Nico Rosberg is felsorakozott azok mögé, akik egyre élesebben bírálják a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) idei szezonban életbe léptetett biztonsági autós szabályait. A német versenyző szerint a legutóbbi Kanadai Nagydíjat egyértelműen az új szabályok tették tönkre.
Vágólapra másolva!

Az új rendelkezések kimondják, hogy ha verseny közben a biztonsági autónak be kell mennie a pályára, ebben az esetben a pilóták csak akkor hajthatnak ki a bokszutcába, ha mindegyikük felsorakozott a biztonsági autó mögé. Ha valaki nem így tesz, azt szigorúan megbüntetik.

Montrealban a német pilótát, a McLarenes Fernando Alonsóhoz hasonlóan, 10 másodperces stop&go (bokszutcába hajtás 10 másodpercig tartó kötelező megállással) büntetéssel sújtották, amiért éppen abban a körben ment új gumikért és üzemanyagért, amikor a biztonsági autót a pályára küldték.

Rosberg, aki akár a dobogóra is felállhatott volna Kanadában, még mindig borzasztóan dühös a történtek miatt, mivel elmondása szerint, az ominózus körben két lehetőség közül választhatott, tankolni menni vagy megkockáztatni, hogy kiürül a tank.

Az ifjú pilóta csalódottsága érthető, hiszen csapattársa, Alex Wurz harmadik helyen végzett a versenyen, felülmúlva ezzel Rosberg idei minden teljesítményét.

"Nagyon különös, hogy ennyire megbüntettek ebben a szituációban"- mondta a verseny után a Speed Tv-nek a német.

"Nincs semmi értelme ennek az egésznek. Mivel érdemeltem ki a büntetést? Mit csinálok rosszul?" - fakadt ki elkeseredetten a Williams pilótája. "Nagyon jól szerepeltem a futam elején, de a körülmények - amiket nem én kontrolláltam - tönkretették a montreali hétvégémet."