Barrichello keresztülhúzhatja Klien számításait

Vágólapra másolva!
Igaz, még a 2007-es szezon fele sem telt el, ennek ellenére egyre több átigazolás pletyka lát napvilágot. Az osztrák lapok most leginkább Christian Klien sorsáról aggódnak, de a helyzet nem túl rózsás.
Vágólapra másolva!

A tavaly a Red Bull Racingnél versenyző, idén a Hondánál tesztpilótaként dolgozó Christian Klien már többször nyíltan beszélt arról, hogy 2008-ban a japán istálló egyik versenyzői ülésére hajt.

Az osztrák úgy gondolkodott, hogy a lejáró szerződéssel rendelkező, és már nem a fiatal generációhoz tartozó Rubens Barrichello helyén a következő idényben már ő fog versenyezni.

Barrichello teljesítményére azonban egyelőre nem lehet panasz, igaz pontot még ő sem tudott szerezni csapatának, de az eddigi hét futamon általában jobban szerepelt, mint lényegesen többre taksált csapattársa, Jenson Button.

Klien tervei tehát dugába dőlni látszanak, hiszen Button helye bombabiztos jövőre is, és ha a brazil továbbra is elveri a britet, akkor épkézláb indokkal nem válhat meg a Honda Rubinhótól sem.

Sőt, a következő hetekben akár Barrichello szerződéshosszabbítására is sor kerülhet, az pedig Klien számára nem sok jót jelenthet, hiszen a csapatok nem állnak sorba az osztrákért, így minden bizonnyal újabb tesztpilótás korszak következik pályafutásában.