Most Alonsónak nem tetszett a végeredmény

Vágólapra másolva!
A McLaren, miután Monaco után azzal vádolták, hogy pilótáinak nem egyenlő feltételeket biztosít, mindent megtett annak érdekében, hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét. Legutóbb Indianapolisban hagyta versenyzőit egymással harcolni a győzelemért.
Vágólapra másolva!

Monacóban Lewis Hamilton üldözte Fernando Alonsót, míg Indyben fordítva történt mindez, és ahogy Monte-Carlóban a csapat az esetleges ütközéstől tartva arra kérte pilótáit, hogy őrizzék meg helyezésüket, addig a múlt hétvégén sofőrjeikre bízta a végeredményt.

A spanyol a verseny felénél meglehetősen agresszívan támadhatta újonc csapattársát, akinek ekkorra majdnem elfogytak a gumijai, de hiába volt gyorsabb a világbajnok, megelőzni mégsem tudta a britet.

A futam leintése után a spanyolon, bármennyire is próbálta leplezni, egyaránt szemmel látható volt a düh és a csalódottság, és azt nyilatkozta, hogy a rajtnál dőlt el minden.

Martin Whitmarsh, a McLaren ügyvezető igazgatója szerint érthető Alonso csalódottsága, de a csapat semmit sem tehetett, ők egyenlő feltételeket biztosítanak mindkét versenyző számára.

"Őszintén szólva Fernando tényleg gyorsabb volt a verseny közepén, de mindketten keményen nyomták" - mondta Whitmarsh.

"A futam számos pontján érzékelhető volt, hogy Fernando egy kicsivel gyorsabb, mint Lewis, utóbbi viszont fantasztikusan szerepelt az időmérőn, majd nagyszerűen rajtolt és jó néhányszor erőteljesen védte pozícióját az első kanyarban"- vázolta az indianapolisi tényeket az igazgató.

Alonso, akit szintén megkérdeztek arról, hogy hogyan viselte azt, hogy a verseny alatt szinte végig gyorsabb volt csapattársánál, úgy fogalmazott és kvalifikációs pozíciókat, valamint a rajt kulcsfontosságú szerepét említette.

"Szerintem a rajtnál dőlt el minden, mert egész hétvégén szerfelett közel voltunk egymáshoz"- magyarázta a spanyol.

"Tényleg azt gondolom, hogy kicsivel gyorsabb voltam a verseny alatt, mert amikor az előtted haladó autót egy másodpercnyi időkülönbséggel követsz az azt jelenti, hogy valamivel gyorsabb vagy tőle, és ilyen távolságban követni valakit, nem egyszerű dolog"- zárta le Alonso az esetet.