Kívülről kapta a fülest a Ferrari

Vágólapra másolva!
A Stepney-botránnyal kapcsolatban egyre több részletre derül fény, a Ferrari ma felfedte, egy Forma-1-től független személytől tudták meg, hogy a McLaren egyik alkalmazottjának birtokába kerültek fontos, stratégiai dokumentumok.
Vágólapra másolva!

Az olasz istálló hivatalos közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az Olaszországban és Nagy-Britanniában folyamatban lévő nyomozások érdekeit szem előtt tartva, a továbbiakban nem közöl részleteket. A Ferrari jogi lépéseket kezdeményezett a londoni Felső Bíróságon az ügyben érintett személy miatt.

"A Ferrari ezúton szeretné azt tisztázni, hogy az angol rendőrég ez idáig nem kapcsolódott be az ellopott technikai információk ügyében megkezdett nyomozásba"- oszlatta el a korábbi sajtóértesüléseket a közlemény.

"Két héttel ezelőtt egy Forma-1-en kívüli illető hívta fel figyelmünket arra, hogy a McLaren-Mercedes egy magas beosztásban lévő alkalmazottjánál rendkívül értékes ferraris információk lehetnek."

"A Ferrari áttekintette a bizonyítékokat és a múlt hét végén konzultált londoni ügyvédekkel. Ezt követően július 2-án sürgős kérvényt nyújtott be a londoni felsőbírósághoz."

"Mint ahogyan az ilyen jellegű beadványoknál ez megszokott, a bíróság jelenleg arra kéri a Ferrarit, hogy ne nyilatkozzon a nyomozás részleteiről."

"Ezzel egy időben és ugyanebben az ügyben a modenai bíróság is nyomozást folytat, ezért a két ország jogi folyamatait tiszteletben tartva, a Ferrari a továbbiakban nem nyilatkozik"- áll a közleményben.