Silverstone látványos javulást ígér

Vágólapra másolva!
A három nap alatt összesen 207.000 rajongó élvezte az idei Brit Nagydíjat a helyszínen. A rossz anyagi helyzetben lévő szervezőknek mindenképpen jól jött a telt ház, ám a futam jövője továbbra is bizonytalan.
Vágólapra másolva!

Amíg a pénteki szabadedzésekre mintegy 42.000-ren voltak kíváncsiak, addig a szombati napon már 80.000-ren látogattak ki a pályára. A vasárnapi futamra a szervezők legnagyobb örömére, 85.000 ember váltott belépőt, így a versenyzők csordulásig megtelt lelátók előtt küzdhettek a pontszerző helyezésekért.

"Ez egy csodálatos esemény volt. Ilyet még sosem tapasztaltam Silverstone-ban, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még többen el fognak jönni"- mondta Richard Phillips, a pálya igazgatója.

A hétvége sikerén felbuzdulva, és főként Berni Ecclestone nyomására Phillips ígéretet tett arra, hogy haladni fognak a pályát modernizáló tervekkel. Az iparkodásra meg is van minden okuk, hiszen szerződésük 2009-ben lejár, és egyelőre elég rosszul áll a szénájuk.

"A BRDC-nek van egy mesteri terve a pálya átépítésére. Reméljük, hogy képesek leszünk a közeljövőben elkezdeni a munkát. Mi adni akarunk a rajongóknak egy olyan F1-es pályát, amely versenybe száll bármelyikkel a világon."

"Ha összehozzuk az egyik legjobb pályát, a legjobb rajongókkal a világon, akkor egy egész látványos kombinációnk lesz"- tette még hozzá az igazgató.