A Poszeidon katasztrofális

Vágólapra másolva!
Vége a szép időknek: csak hét héten keresztül tartott az az állapot, hogy a mozibevételek minden egyes héten túlszárnyalták a tavalyiakat.
Vágólapra másolva!

Hiába játsszák második hete a Mission: Impossible III-at, és hiába futott be mellé az idei nyár egyik nagy dobásának hitt Poszeidon is, a hétvége eredménye 8%-kal elmaradt a tavaly ilyenkoritól.

Tom Cruise randalírozása 24,5 milliót hozott a konyhára, azaz a M: I III bevétele 49%-kal esett vissza a bemutató hétvégéjéhez képest. Ez nem arra utal, hogy valóra válna a Paramount reménye, miszerint a film hosszú életű lesz a mozikban, és végül a tavalyi Batman: Kezdődik! (205 millió dollár) sikeréhez hasonlót ér el.

A Warner Bros. számára kezdődött igazán szomorúan ez a hét: a '72-es A Poszeidon katasztrófa 160 millióból készült remake-je egy csapásra léket kapott, és a Poszeidon 20,3 milliós nyitásával elsüllyedt a mozikban. Ezzel a film azonnal ki is esett a potenciális nyári kasszasikerek versenyéből.

Hogy az amerikai nézők mit esznek az öregedőfélben levő Robin Williams idétlenkedésén, azt pontosan nem értjük, de tény, hogy az RV című családi vígjáték még mindig nagyszámú mozilátogatót vonz. A toplista harmadik helyén álló film csak 13,7%-kal esett vissza az elmúlt hétvégéhez képest, és már majdnem 43 millió dolláros összbevételnél tart.

A negyedik helyet a most bemutatott Just My Luck című Lindsay Lohan-film foglalja el mindössze 5,5 milliós bevétellel. A vígjáték egy hihetetlenül szerencsés lány sorsának balszerencsésre fordulásáról szól, és olyan fergeteges poénok szerepelnek benne, mint például az, hogy Lindsayt megüti az áram, frissen festett padra ül és foltos lesz a kabátja, illetve csupa hab lesz a mosógépből kifolyó mosószertől. Nem csoda, hogy szinte senki nem volt rá kíváncsi.

A múlt héten mozikba került An American Haunting című horror még tartja magát a toplista utolsó helyén, és csak 36%-ot esett vissza múlt hétvége óta: a Donald Sutherland nevével fémjelzett alkotás 3,7 milliót most is összekapart.

Scarlettet kutyába se vették Budapesten

Annak ellenére, hogy hat premierfilm érkezett a mozikba, és hogy még csak második hete adják a Mission: Impossible III-at, az idei legrosszabb hétvégét tudják maguk mögött a filmforgalmazók Pesten. A M:I III nem egészen tizenegyezer nézőt gyűjtött meglevő 33 ezre mellé, így az sem biztos, hogy eléri a 100 ezres fővárosi nézőszámot.

Második helyen az Összekutyulva című családi vígjáték áll 5300 sovány nézővel, ami siralmas eredmény, hiszen tekintetbe kell vennünk azt is, hogy előadásonként átlagosan mindössze 23-an ültek be a filmre. A kutyák miatt harmadik helyre szorult vissza a Jégkorszak 2., amely lassan, de biztosan közelíti a 300 ezres fővárosi nézőszámot.

Woody Allen legújabb filmje, a Match Point, amely Amerikában sikerrel szerepelt, nálunk nem hatotta meg a közönséget, hiába játszik benne főszerepet az elbűvölő Scarlett Johansson. Mindössze 4500-an nézték meg, azaz kevesebben, mint a két éve bemutatott Csak az a szex-et (7700), vagy a gyenguska Süti, nem süti-t (7000), és ez az eredmény csak a toplista negyedik helyére volt elég.

A pestiek nem voltak horrorra akadva a hétvégén: a Sziklák szemé-re csak 3400-an voltak kíváncsiak, tehát ez a legújabb horror-remake hamar el fog tűnni a süllyesztőben. A többi premierfilm még ennyi érdeklődést sem keltett: a Halálos szívdobbanás című francia drámát 700-an, a Bab' Aziz - A sivatag hercegé-t pedig 400-an látták. A kizárólag a Hunnia moziban vetített Tutira kamuzunk című vígjátékról nincsenek adataink.