Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jön a vénasszonyok nyara

Vágólapra másolva!
Kedden általában szürke arcát mutatja az időjárás. Csak rövid időszakokra bukkan elő a nap, sokfelé számíthatunk újabb esőkre, záporokra. A borongósság kedvezőtlen hatással van közérzetünkre, ugyanakkor a csapadék alacsonyabb szintre viszi a pollenkoncentráció mértékét. A hét közepétől azután egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, a kilátások szerint péntektől megérkezik a napsütéses "vénasszonyok nyara".
Vágólapra másolva!

Skandináviát egy frontzóna felhőzete érte el esőkkel, záporokkal. Nyugat-Európában változóan felhős az ég, néhány órára süt ki a nap. A Földközi-tenger középső medencéjétől egészen a Balti-tengerig alacsony nyomású zóna helyezkedik el, melynek területén sokfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A kontinens keleti szélén már leépülőben van az anticiklon, de egyelőre nem kezdődik változás, marad a hideg hajnalokat követő száraz, napos, kellemes őszi idő. Ibériában sok helyen haladja meg a nappali hőmérséklet a 30 fokot.

Nőtt a trópusi ciklon aktivitás az Atlanti-óceán trópusi vidékén. A Helene az év legerősebb hurrikánja.

Részletes időjárás

Kedden az enyhe, helyenként erősen párás reggelt követően jobbára erősen felhős lesz az ég, inkább csak keleten süt ki rövid időszakokra a nap. Sokfelé fordul elő eső, zápor. Délután a Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Számottevő fronthatás nem várható. Bár az átlag körüli hőmérsékletek és a kis napi hőingás kedvező hatással van szervezetünkre, a sokfelé szürke időben lehangoltság, melankólia jelentkezhet. Nem kell túlságosan vastagon öltöznünk, de esőkabátra, esernyőre szükségünk lehet. A közlekedésben gyorsan változó útviszonyokra számíthatunk. Nedves és száraz szakaszok váltogatják egymást térben és időben egyaránt.

Szerdán a keleti megyékben, főként északkeleten még előfordulhat eső, zápor. Máshol csapadék nem várható. A változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Megélénkül az északnyugati, északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Csütörtökön a változó vastagságú felhőzeten át néhány órára kisüt a nap. Csapadék már nem várható, igazán kellemes időnk lesz. A mérsékelt szélben 20, 25 fokra melegszik a levegő.

A hét végén kellemes, napsütéses időben, igazi "vénasszonyok nyarában" lesz részünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről