Itt az igazi vénasszonyok nyara

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kellemes időben lesz részünk. A változóan felhős ég mellett csapadék már nem várható. A vékony felhőzeten is többször átsüt a nap, éjszakára pedig teljesen kiderül az ég. Ebben az időben igazán energikusak vagyunk, felfrissülünk. A pollenkoncentráció magas, de most már lassanként csökkenni fog. Pénteken és a hétvégén gyönyörű, napsütéses őszi időben lesz részünk.
Vágólapra másolva!

A kontinens nyugati partjait Ibériától a Brit-szigetekig egy hidegfront éri el. A front mentén záporok, heves zivatarok alakulnak ki nagy csapadékokkal. Európa legnagyobb részének időjárását azonban egy anticiklon alakítja. Területén általában kevés a felhő, csapadék nem alakul ki. A hűvös hajnalokat nyárias nappalok követik. Németországban helyenként a 30 fokot is megközelíti a hőmérséklet. A Balkánon sekély ciklon okoz változékony időjárást sokfelé kiadós esőkkel.


Európában is pusztít a Gordon hurrikán. Nálunk inkább jó időt okoz a következő napokban.

Általában is sokat nőtt a trópusi ciklon aktivitás az Atlanti-óceán trópusi vidékén. A Helene az év legerősebb hurrikánja. Ez is elérheti majd kontinensünket.

Részletes időjárás

Csütörtökön csendes őszi időre számíthatunk. A változó felhőzeten keresztül többnyire átsüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Éjszakára országszerte kiderül az ég. Helyenként megélénkül az északkeleti szél. 19, 24 fokra melegszik a levegő.

A mérsékelten meleg, száraz idő kedvező hatással van közérzetünkre. A húsz fok körüli hőmérsékleten fizikai teljesítőképességünk nagy, energikusak, frissek leszünk. A pollenkoncentráció magas, de a napokban már lassú csökkenésbe kezd. Vékonyabb őszi ruha is elegendő lesz, csütörtökön már nincs szükségünk esernyőre sem. A közlekedés számára optimális időjárási körülmények biztosítottak. Ideális lesz az idő a kültéri programokhoz, bátran kirándulhatunk, sétálhatunk.

Pénteken szép időben lesz részünk sok napsütéssel. Átmeneti felhősödés keleten várható. A Tiszántúlon megélénkül a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 24 fok között alakul. A napokig frontmentes időben nagyon jók az élettani feltételek, szervezetünk feltöltődik.

Szombaton a hűvös hajnalt követően ragyogó napsütés melegíti a levegőt. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 22, 25 fokot. Minden kültéri programhoz ideális a szép őszi idő, beindulnak a szüretek is.

Vasárnap folytatódik a gyönyörű, napos őszi idő. Mérsékelt lesz a keleti szél. 23, 26 fokra melegszik a levegő.

A sok napsütés a még érésben lévő szőlő és alma számára nagyon jól jön, a cukorfok tovább növekszik. A hétvégén és a folytatásban is igazi szüreti időjárás várható.