Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meleget hoz a csillagászati ősz

Vágólapra másolva!
Pénteken csendes, meleg idővel búcsúzik a csillagászati nyár. Az átmeneti kisebb felhősödések mellett többórás napsütésben lesz részünk. A meleg délutánt követően naplemente után gyorsan csökken a hőmérséklet. A száraz, napos idő optimális közérzetünk számára. A pollenkoncentráció csúcson van, de lassan elkezdődik a csökkenés. Vasárnap és hétfőn is folytatódik a túlnyomóan napos időjárás.
Vágólapra másolva!

Nyugat-Európán egy kezdetben markáns hidegfront vonul át. Útját záporok, heves zivatarok, viharos szelek kísérik. A front az Alpok térségét elérve legyengül. Ettől keletre egy anticiklon felhőoszlató hatása érvényesül, csendes, napos idő alakult ki. Németországban a hajnali ködöket követően napközben a 30 fokot is megközelíti a hőmérséklet. A Balkánon szórványosan fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. Igazán hűvös levegővel csak messze északon találkozunk.

Részletes időjárás

Pénteken szép őszi időben lesz részünk. Kevés felhőre, többórás ragyogó napsütésre számíthatunk. Főként a Tiszántúlon élénkül meg az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 24 fok között alakul.

Az egyre szárazabbá váló levegőn a mérsékelt felmelegedés mellett igen jó lehet a közérzetünk. A napi hőingás növekszik, ezért rétegesen öltözködjünk. Dél körül a nyárias öltözet lesz a kényelmes, reggel és este azonban őszi ruhákra van szükségünk. A pollenkoncentráció még rendkívül magas, azonban a következő napokban lassú csökkenés kezdődik. A közlekedők kedvező időjárási feltételekre számíthatnak, de az erős napsütés időnként zavarhat a látásban.

Szombaton a keleti megyékben változóan felhős, máshol jobbára napos, szép őszi időben lesz részünk. Mérsékelt lesz a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Vasárnap igazi "vénasszonyok nyarában" lesz részünk. A csípős hajnalt követően a szikrázó napsütésben gyorsan melegszik a levegő. Mérsékelt lesz a keleti, délkeleti szél. 22, 25 fok várható.

Hétfőn délelőtt zavartalan napsütésre számíthatunk. Később a Dunántúlon felhősödés kezdődik, és ott elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 26 fok között alakul.

(ICI Interaktív Meteorológia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről