Szerdán lesz a mélypont

Vágólapra másolva!
Kedden csak kis változás lesz időjárásunkban. A délnyugati országrész fölé változó vastagságú felhőzet érkezik, de számottevő csapadék nem várható. Máshol továbbra is szép napsütésben lesz részünk. Tovább csökken a pollenkoncentráció, az allergiások is jobban élvezhetik a meleg őszi időt. Szerdán és csütörtökön a déli, majd a keleti határszélen sok lesz a felhő, jelentéktelen eső kialakulhat, máshol folytatódik a "vénasszonyok nyara".
Vágólapra másolva!

Mediterrán ciklon okoz továbbra is kiadós esőket Olaszországban, az Adriai-tenger egész vidékén, sőt még Görögország nyugati részén is. Egy kisebb légörvény az Alpok és Németország nyugati részén teszi az időjárást csapadékossá. A kontinens többi területén anticiklon található, melynek következtében általában kevés a felhő, az átlagosnál néhány fokkal erősebb a nappali felmelegedés. Ibériában újra előfordulnak 30 fokot meghaladó értékek.

Részletes időjárás

Kedden a délnyugati országrészben változóan, időnként erősebben felhős lesz az ég, máshol legfeljebb fátyolfelhők zavarják a szép őszi napsütést. Számottevő csapadék nem várható. Időnként megélénkül a keleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul.

A kellemesen meleg, az ország nagy részén nyarat időző délutánon jó közérzet alakulhat ki. Az átlag feletti hőmérsékleten azonban a reflexek lassulhatnak, melyre a közlekedésben érdemes odafigyelni. A pollenkoncentráció lassanként csökken, az enyhén és közepesen allergiások már fellélegezhetnek. Reggel, este őszies ruhára, napközben az ország jelentős részén nyári öltözetre lesz szükségünk. Szabadtéri programokhoz, sportoláshoz, sétához optimálisak a feltételek.

Szerdán eleinte a déli, később inkább a keleti határszélen növekszik meg időnként a felhőzet, de legfeljebb kisebb eső alakulhat ki. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, folytatódik a nyárias idő. Mérsékelt lesz a keleti szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a keleti, délkeleti határszélen időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Máshol kevés felhőre, többórás napsütésre számíthatunk. A mérsékelt szélben 19, 24 fokra melegszik a levegő.

Pénteken szép, csendes őszi időben lesz részünk. A sok napsütést főként a keleti országrészben zavarja felhősödés. Mérsékelt marad a légmozgás. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

A hétvégén igazi vénasszonyok nyara várható. A párás, néhol ködös reggeleket követően sok napsütésben, igen kellemes időjárásban lesz részünk.

(ICI Interaktív Meteorológia)