Tavaszi borjúragu

Vágólapra másolva!
Ha már unod a csirkét és a többieket, készítsd el szakácsunk mai recepjét, aminek a főszereplője 30 dkg borjúcomb. A borjúhús egyébként sok fehérjét és kevés zsíradékot tartalmaz.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 30 dkg borjúcomb, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor újrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkíni, 3-4 szál zellerszár, 2 dl tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, őrölt fehérbors, 1 evőkanál étkezési keményítő.

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg üveges lesz. Adjuk hozzá a kis kockákra feldarabolt borjúcombot, fűszerezzük őrölt fehérborssal és sóval, majd lefedve pároljuk 15 percig. Ha szükséges, pótoljuk vízzel az elpárolgott levet.

Amikor a hús kezd puhulni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, majd pároljuk még öt percig. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a pároló levet.

Tálaláskor frissen összevágott petrezselyemmel szórjuk meg. Körítésnek főtt kölest készítsünk.