Gyurcsány megvette a Kétfarkú Kutyapártot

GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Budapesten egyelőre csak a XII. kerületben tűnik úgy, hogy lesz baloldali előválasztás. Meglepő módon az előválasztási listára Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke is felkerülhet.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla a Kutyapárt elnöke látszólag bírálta a dollárbaloldalt. Az MKKP vezetője eddig tartotta magát ahhoz: nem vesz részt az összefogásban. A Kutyapárt hegyvidéki polgármesterjelöltjeként Kovácsnál azonban úgy tűnik, a hatalomvágy felülírhatja az eddigi elveket.

Az ellenzéki előválasztásra Hegyvidéken van a legnagyobb esély. Ezt azonban legkésőbb április elejéig le kell bonyolítani, mielőtt kifutnának az időből. 

A Kétfarkú Kutyapárt eddig elhatárolódott az ellenzéki összefogástól. 

Az úgynevezett Civil Választási Bizottság közlése szerint mind a négy baloldali jelölt benne lenne az előválasztásban. A jelöltek: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, helyi önkormányzati képviselő, Farkas Csaba, a kerület korábbi rendőrkapitánya, a Momentum polgármesterjelöltje, Kendernay János, az LMP korábbi társelnöke, Visi Piroska pedig a Pálinkás József-féle Új Világ Néppártnál politizált korábban.

Még február elején Kovács Gergely, az MKKP elnöke úgy fogalmazott Juhász Péter, V. kerületi polgármesterjelölt támogatottságának megvonásáról az RTL Klubon: azért léptek vissza Juhász Péter mögül, mert attól féltek, a Momentummal túl közel kerülnének az ellenzékhez. 

Eddig úgy festett: különösebben nincs jó véleményük az ellenzéki pártokról. Pontosan ezt nyilatkozta akkor a csatornán Kovács Gergely, „nincs jó véleményünk” róluk, és még azt is hozzátette: 

Ez a velük együttmozgás általában egy mocsár, ahová az ember elsüllyed.

A kerületi újságnak pedig két éve azt nyilatkozta: 

nem igazán létezik olyan párt Magyarországon, amellyel szeretnénk összefogni egy választáson, mind a tetteik, mind a szereplőik miatt.

Ehhez képest Hegyvidéken a jelek szerint Kovács Gergely is elindul az ellenzéki előválasztáson. 

A Demokratikus Koalíció nem indít polgármesterjelöltet a Hegyvidéken, és az ellenzéki előválasztáson sem vesznek részt annak ellenére, hogy a képviselő-testületben két képviselővel is rendelkeznek. 

A Hegyvidéken azt beszélik, hogy szervezeti és anyagi segítséggel is Kovács Gergely mögé állhatott be a Gyurcsány-párt. És hogy ez miért érné meg a DK-nak? Amennyiben sikerülne befogni az MKKP elnökét, és Kovács Gergely bekerül a baloldali összefogásba, akkor megszűnik a harmadik út, amit eddig az MKKP képviselt. Ez a lépés pedig tökéletesen szolgálná a DK céljait, amelynek lényege, hogy egyedüli alternatíva legyen a baloldalon - írja a Magyar Nemzet.