Egyre kevesebb az influenzás beteg Magyarországon

Vágólapra másolva!
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.
Vágólapra másolva!

Április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez a szám a múlt héten még 9800 volt.

Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott. A 16. héten laboratóriumi vizsgálattal igazolt, 

influenzavírus által okozott megbetegedéseket három vármegye (Heves, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg) területén diagnosztizáltak.

Laboratóriumi elemzés.
Laboratóriumi elemzés.

A 16. naptári héten 140 betegtől érkezett légúti minta a laboratóriumba, ezek közül az influenzavírus aránya 2 százalék volt, ez az arány a 15. naptári héten még elérte a 6,5 százalékot. A SARS-CoV-2 vírus pedig egy esetben volt pozitív, a múlt héten szintén egy esetben volt pozitív a vizsgálat eredménye. Kórházba a múlt héten 72 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 7-en szorultak intenzív ellátásra, ami több mint 30%-os csökkenést mutat a múlt heti adatokhoz képest - írták.

Ahogy az Origo is megírta, természetes módszerekkel is felvehető a harc megfázás és influenza ellen, Szabó Linda gyógyszerész elmondta, mit tehetünk a mihamarabbi gyógyulásért. Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása egy 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épületet fognak átadni.