72 ezer forintos Airbnb: egy sátor a kertben

sátor
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Értetlenül áll a fél világ egy nemrég a Redditre kirakott Airbnb-hirdetés miatt. A szenzációsnak mondott lehetőség szerint egy hétre 200 dollárba (mintegy 72.000 forintba) kerül egy teljesen átlagos sátras szállás a dél-ausztráliai Seatonban.
Vágólapra másolva!

Az emberek többsége, amikor arra gondol, hogy kempingezni szeretne az egyik tengerpart, vagy tó közelében, szinte biztosan egy hatalmas luxussátrat képzel maga elé, amint annak előteréből a csillagos éjszakát nézi a földön fekve. Talán még egy pezsgőfürdőt is odaálmodik maga mellé, amiben kényelmesen ellazulhat. Az este hátralévő részében pedig valószínűleg a pattogó tűz mellett nassolná a mályvacukrot. És miközben valami hasonló ajánlat után kutat az interneten, egy hirdetés durván visszarántja a valóságba. 

sátor
A kép csak illusztráció
Fotó:  Wikipedia 

A "Nagy sátor a tengerpart közelében" címet viselő hirdetés olyan élményt ígér, ami messze elmarad a fényűző glamping fantáziáktól. Ebben egy régi sátor felállítására invitálnak valakinek a hátsó udvarán, ahol a fű már szinte alig él, és egy rozsdás Hills Hoist emelő áll a bérlő rendelkezésére. Ami a sátor bútorzatát illeti, ágynemű helyett egyszemélyes matracot kínálnak, a szabadban való étkezéshez pedig egy hatszemélyes étkezőasztal áll rendelkezésre, amely egy hordozható ruhaszárító kötél mellett található. De vajon minek a hatszemélyes asztal, ha csak egy személy fér el a sátorban? 

image

Nem tévedés, a merész Airbnb-hirdetés valójában egy rakjuk össze magunknak (DIY) sátor valakinek a kertjében, az egyetlen pozitívum, hogy valóban a tengerpart közelében van, ami látható is, ha elég erősen hunyorít a kerítésen keresztül.

Ez a hirdetés a dél-ausztráliai Seatonban kínál régimódi kikapcsolódást, méghozzá 200 dollárért egyetlen hétre. 

image

Az Airbnb-hirdetést William tette közzé, aki saját magát úgy jellemezte, mint a tökéletességre törekvő üzletember és vállalkozó. 

Forrás: New York Post