Lenyűgöző ez az apró francia falu, imádják a turisták

Vágólapra másolva!
A franciaországi nyaralást foglalók általában Provence, a francia Riviéra vagy Párizs felé veszik az irányt, a kis hegytetőn fekvő Gordes falucskát pedig gyakran figyelmen kívül hagyják, annak ellenére, hogy úgy néz ki, mintha egyenesen egy meséből lépett volna elő.
Vágólapra másolva!

Művészeti galériákról, apátságokról és bájos macskaköves utcákról beszélünk, amelyek tele vannak furcsa butikokkal és kis éttermekkel, ahol világhírű francia ételeket szolgálják fel. Lélegzetelállító látnivalók is vannak, köztük a lenyűgöző Gordes-i vár, a Palais Saint Firmin lenyűgöző barlangjai, amelyek a föld alatt futnak, és a 12. századi Saint Fermin-templom szemet gyönyörködtető belső terével - írja a Mirror

Gordes, francia kisváros, világlegszebbkisvárosa
Fotó: Mike Benna/Unsplash

Annak ellenére, hogy a vidéken fekszik, az utazás nem jelent nagy problémát. A legegyszerűbb, ha Marseille-be repülünk, ahonnan 45 perces autóút vár ránk. Alternatívaként vonattal is eljuthatunk Párizsba, majd átszállhatunk a TGV-re, amely 2 óra 40 perces közvetlen útvonalon közlekedik Gordes-ba. 

A környező vidéken rengeteg a látnivaló. Az egyik kihagyhatatlan természeti látványosság a Le Sentier des Ocres, amely jelenleg a régió legjobban értékelt látnivalója. Szemet gyönyörködtető sziklaalakzatokkal és a völgyekre nyíló gyönyörű kilátással számos látogatót lenyűgöz.

Egy elégedett nyaraló ezt írta: 

Biztosan láttad a képeket az okkersárga sziklákról, így tudod, mire számíthatsz. De a színek és a formák tényleg lenyűgözőek. A séta több kilátóponthoz vezet, ahonnan a sziklákra és a tornyokra nyílik kilátás. Néhány információs tábla elmagyarázza a geológiát és a történelmet.

Hozzá tette azt is, hogy néhány sziklapart nagyon meredek és homokos, így a túracipő megválasztása nagyon fontos az itteni kirándulás probléma mentes lebonyolításához. 

Gordes, francia kisváros, világlegszebbkisvárosa
Fotó: Mike Benna/Unsplash

Nagyon jól karbantartott lépcsők és sétányok, ahol "rövid" vagy "hosszú" séták közül lehet választani az erdős ösvényeken. Fotózási lehetőségek bőven vannak, és remek kilátás nyílik magára Roussillonra is - a tájat tükröző egyedülálló vörös városra.

 

Forrás: Mirror