Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés hétfőn fogadta el, január elsején pedig már hatályba is lép az államháztartásról szóló törvény módosítása, amely szerint azok a cégek is kaphatnak állami támogatást, amelyeknél néhány munkavállalót színlelt szerződéssel foglalkoztatnak - írja a Napi Online.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s képviselők által benyújtott javaslat akkor engedélyezi az állami támogatások folyósítását, ha a vállalatnál a jogsértéssel érintett munkavállalók száma minimális, valamint a vállalat a jogsértést megállapító határozat postázása után egy hónapon belül megszünteti azt. A szabályozás 2008 végéig lesz érvényben. A törvény szerint csak akkor jogosult a cég a támogatásra, ha már két éve rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik - kivételt a színlelt szerződések mellett csak olyan "vétségek" jelentenek, mint a hiányosan kitöltött munkaszerződés.

Baranyai László, az Országgyűlés Hivatalának munkatársa szerint eddig nem volt ilyen megkötés az állami támogatások terén, így egyértelműen szigorodik az állami támogatásokhoz való hozzájutás.