Ilyen a boksz! - Erdei Zsolt kedvenc slágerei

Vágólapra másolva!
Egy számot mertünk megtippelni Erdei Zsolt kedvencei közül, és végre igazunk lett. Már tizenegy éve, hogy fülébe mászott a Republic korszakos slágere, azóta szinte nem húz kesztyűt anélkül, hogy meghallaná. A többi négyet már nehezebb volt összehozni: világbajnok bokszolónk annyira szereti a régi idők slágereit, hogy nem szívesen hagyott volna ki senkit, végül Zorán és az LGT szorult ki a legjobb ötből. Egy voks a ringből, egy a feleségétől; Máté Péter könnyed melankóliája és egy Szécsi-dal Erdei Zsolt legjobbjai között.
Vágólapra másolva!

Republic: Szállj el, kismadár!
Az első pillanattól fogva, hogy meghallottam, imádom, nem is gondolkodtam, egyértelmű volt számomra, hogy ez lesz a bevonulózeném. Eddig hál' istennek többnyire szerencsét hozott.

Apostol: Eladó, kiadó most a szívem
Régóta ismerem őket, de valahogy mostanában lettek igazán nagy kedvenceim. Nemrég részt vettem egy koncertjükön, ahol egy dalnak az első felét én énekeltem fel, utána átadtam a mikrofont az énekesnek, Meződi Józsefnek. Nagyra tartom őket, ezt a számukat pedig különösen szeretem, még kazettán hallgattam rongyosra. Olyan igazi andalgós dal.

Máté Péter: Azért vannak a jó barátok
Ezt már bakeliten hallgattam kiskoromban, nemrég hoztam el szüleimtől ezeket a lemezeket, még nem sikerült őket újrahallgatnom. Alapvetően inkább a melankolikusabb, szomorkásabb slágereket kedvelem, ez is ilyen, mégsem lesz tőle borús az ember. Máté Péternek sok számát szeretem, nagyon tisztelem a munkásságát.

Szécsi Pál: Mint a violák
Ha azt kérdezed, mit szeretek dúdolni, akkor ezt a Szécsi Pál-dalt mondom, aminek Vándor Kálmán írta a szövegét. Amikor vidéken járok, és néha megkérdezik, mégis mit szokott fütyörészni az Erdei Zsolt, akkor mindig ezt mondom. Nem látom a listán, de még nem túl késő szavazni rá.

Bikini: Közeli helyeken
Arabella, a feleségem ugyan nem beszél még magyarul, de szereti a magyar könnyűzenét, a Bikini számait leginkább. Nemrég megvettem neki azt a Bikini-cédét, amin ez a szám is van. Ez sem az a nagyon pörgős dal, de egészen egyedi hangulata van.