Kesudiós-brokkolis marha

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg marha vesepecsenye vagy hátszín, 30 dkg brokkoli rózsa, 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál szilvalekvár, 2 fej lilahagyma, 1 maréknyi kesudió, 1 maréknyi szójacsíra, darált bors, 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítése:
Hártyázzuk le éles késsel a marhahúst, majd vágjuk ujjnyi csíkokra. Tegyük egy kis tálkába, szórjuk rá az étkezési keményítőt és csorgassuk meg egy evőkanálnyi szójaszósszal. Keverjük jól össze, és legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Szedjük rózsáira a brokkolit, mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Egy fazékban forraljunk fel vizet kevés sóval, majd dobjuk bele a brokkolit. Egy perc forralás után szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjuk meg, míg lehűl, majd csepegtessük le.

Forrás: Kaldeneker György receptjei