Alig maradt esélye az eltűnt emődi kislánynak

Vágólapra másolva!
Változatlanul szeretnék hazugságvizsgálatnak alávetni az eltűnt emődi kislány hozzátartozóit a rendőrök, de konkrét döntés még nincs az ügyben. Eközben szinte a nullára csökkentek a gyerek életben maradási esélyei.
Vágólapra másolva!

"Nem feltétlenül rajtunk múlik, hogy lesz-e, s mikor lesz poligráfos vizsgálat az ügyben" - mondta az [origo]-nak Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőrség helyettes szóvivője. A főhadnagy hozzátette: ők szeretnék elvégezni ezt - a meghallgatandók beleegyezését igénylő - eljárást, de konkrét időpont még nincs erről.

Immár két hete keresik a hatóságok azt a kétéves kislányt, aki a Borsod megyei Emőd egyik családi házának udvaráról tűnt el. Novodonszki Éva nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy meddig keresik a gyereket, mint mondta, erre nincs előírás, minden ügy más. Kérdésünkre válaszolva közölte: a szakértők szerint "szinte nulla a kislány túlélési esélye".

A gyerek eltűnése kapcsán bűncselekményre utaló körülmény továbbra sem merült fel. A Pandának becézett kislány Maci névre hallgató kutyájával együtt szeptember 4-én tűnt el a család emődi házának udvarából. A kutyát szeptember 9-én találták meg, egyelőre ez sem segített a kislány nyomára akadni.