Csúszik az amerikai vízummentesség

Vágólapra másolva!
Plusz egy évet biztosan csúszik az amerikai vízummentesség bevezetése Magyarországon. Idén ugyanis hazánk nem bizonyult alkalmasnak az erről szóló tárgyalásokra, mert nem tudta tíz százalék alá szorítani az elutasított kérelmek arányát - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Kudarc érte Magyarországot az amerikai vízummentesség ügyében. A vízummentességre való alkalmasságra ugyanis az Egyesült Államok azt szabta feltételül, hogy az elutasított vízumkérelmek aránya tíz százalék alá kerüljön. 2007 pénzügyi évben a magyar kérelmezők 10.3 százalékát elutasították - írja a Népszabadság.

Egyelőre nem tudni, az alkalmassá vált országokban mikor vezetik be a vízummentességet, az EU mindeddig hiába követelte, hogy minden tagjának járjon a kedvezményes beutazás. Átcsúszott a rostán Görögország (1,6 százalék), Ciprus (1,8), Málta (2,7), Észtország (4,0), valamint Csehország 6,7 százalékkal. A legmagasabb elutasítási arány Romániában és Lengyelországban van, előbbiben a kérelmek 37,7, utóbbiban 25,2 százalékát utasítják el - olvasható a napilap szerdai számában.