Borítékban is elfér az új Apple notebook

Vágólapra másolva!
Az amerikai számítógépgyártó legújabb modellje két centiméternél is vékonyabb a legvastagabb pontján, és a kedvéért a processzort is összezsugorították.
Vágólapra másolva!

Az Apple bemutatta eddigi legvékonyabb modelljét, amely a világ legvékonyabb notebookja is egyben. A 13,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt gép mindössze 0,4-1,94 centiméter vastag, a súlya pedig 1,36 kilogramm.

A gépet az Intel 1,6 gigahertzes, vagy 1,8 gigahertzes Core 2 Duo processzora működteti, és alapkiépítésben 2 gigabájt memóriával látják el. Az Intel egyenesen az Apple kérésére össze is zsugorította ezt a processzortípust, mintegy 60 százalékkal, így az nagyjából akkora a gépben, mint egy kétforintos.

Forrás: Apple.com
A reklámban borítékból húzzák elő

A MacBook Airben ugyanolyan 80 gigabájtos winchester van, mint az iPodokban, de mozgó alkatrész nélküli, flashmemóriás meghajtó (SSD) is rendelhető hozzá 64 gigabájtos változatban. A kis méret miatt a csatlakozókon már spóroltak a tervezők: a hangkimenet és a DVI grafikus csatlakozó mellett csupán egyetlen USB-portja van a modellnek, de vezeték nélkül mind wifis, mind bluetoothos eszközt lehet csatlakoztatni rá.

Optikai meghajtó viszont egyáltalán nincs (mint ahogy az a hasonló, subnotebooknak nevezett modelleknél nem újdonság), azt DVD-írós Superdrive-ot USB-s változatban lehet hozzá venni száz dollárért.

Forrás: Apple.com
Alumínium ház, beépített kamera

A gyártó adatai szerint a MacBook Air akkumulátorról öt órán át használható egyetlen feltöltéssel wifis internetezéshez. A gép legolcsóbb változatának nettó ára 1800 dollár, vagyis nagyjából 310 ezer forint - az Egyesült Államokban, ahol két héten belül szállítják. Egy extrákkal ellátott konfiguráció viszont ennek csaknem kétszeresébe is kerülhet.

Az új notebook mellett az Apple egy vezeték nélküli winchestert is bemutatott, amelyet a biztonsági mentésekhez használhatnak majd a felhasználók, és a kisebb iPod Touch és iPhone-szoftver újítások mellett az Apple TV-felhaszálók már HD felbontású filmeket is kölcsönözhetnek az iTunes-ról.