Technokrata sikergyáros - megvannak a Zabiela-nyertesek!

Vágólapra másolva!
A szőke hosszú hajáról ismert James Zabiela többször járt hazánkban, és azóta is rajongással emlegetik nevét a houserek. Állítólag Magyarország és Románia a kedvenc fellépőhelyei, mert itt szinte bármit játszhat. Erről meggyőzödhetünk újfent március 22-én, amikor az ifjú varázsló a Dokkban teszi tiszteletét. Kisorsoltuk a páros vipjegyeket.
Vágólapra másolva!

A technikai mágusként és a kütyük szerelmeseként elhíresült James Zabiela dj- és produceri munkája kiemeli a világ legnépszerűbb sztárjai közül. Játszott már öltönyös japán üzletembereknek a legújabb cédés keverő promótálásán, vagy hatvanezer ember előtt Dél-Amerikában, és ezek között szinte minden elképzelhető helyzetben és helyen.

Az ifjú James még apja lemezboltjában kapta el a lüktetést. Kezdetnek nem volt ez rossz, hiszen a southamptoni dj-tanoncot mindenkinek bemutatták, aki csak betért a boltba.

Sikert sikerre halmoz már a kezdetekben is: a Muzik Magazin rangos, Bedroom Bedlam dj-versenyét is megnyeri, majd a környék klubjait túljátszva Sasha meghívta dj-ügynökségéhez, az Excession csapatba, ahol együtt pörgetett Lee Burridge-dzsel, Steve Lawlerrel és Sander Kleinenberggel. Ezek után már nem sok dolog menthette meg Ibizától és a New York-i Pachától.

Hóna alatt zenékkel teletömött laptoppal, effektezőkkel, cédékkel és minden egyéb trükkös felszereléssel indult világkörüli hódító útjára. A Renaissance-nál megjelenő válogatáslemezei ugyanúgy sikeresek, mint kislemezei, említhetnénk őket sorban: Robophobia, Weird Science, Human, vagy a legutóbbi The Perseverance EP.

2007 februárjában összeállt Nic Fanciullival, hogy közösen megalkossák Oneone dupla válogatáscédéjüket, melyen az értő műgonddal kiválogatott számok mellett kettejük közös szerzeményei is megtalálhatóak.

Sasha, a Röyksopp és a Depeche Mode kérte föl remixek kérésére. Azóta olyan masszív klubslágereket adott ki, mint az Alcatraz vs Paul Woolford Erotic Love-mashupja, vagy a Charlie May és Sasha Seal Clubbing-jának Seal Squeal-remixe, mely a Beatport és a Dj Download eladási listáinak első helyezését vezette hetekig.

2007-ben a legjobb brit dj-nek jelölték a Dj Mag legjobb brit lemezlovasait megszavazó versenyén, és tizenhetedik helyre rangsorolták a Dj Mag top-százas évértékelő listáján.

Zabiela fellépése a Pacha Barban Buenos Airesben