A KBC megvette a szlovák Instrobankát

Vágólapra másolva!
A K&H Bank egyik fő tulajdonosa, a belga KBC bank- és biztosító csoport 350 millió euróért, könyv szerinti értékének 3,5-szereséért megveszi az osztrák BAWAG-tól a szlovák Istrobankát, amely a szlovák bankok rangsorában a tizedik a mérlegfőösszeg nagysága szerint.
Vágólapra másolva!

A KBC-é Szlovákiában 1999 óta az ottani CSOB bank többsége, a kombináció a szlovák bankpiac nagyságra negyedik csoportosulását hozza össze, 10,5 százalékos piaci részesedéssel a kölcsönzésben és 8,5 százalékos részesedéssel a szlovákiai bankbetétekből. Eddig a KBC-nek - a CSOB révén - 7,6 százalékos, illetve 6,5 százalékos részesedése volt.

Közép-Kelet-Európában a legnagyobb bankcsoport az UniCredit, a második az osztrák Erste Bank, a harmadik a KBC. A KBC 12 millió ügyfele közül 8 millió közép- és kelet-európai.

A KBC érdekeltségei közé tartozik Csehországban és Szlovákiában a CSOB bank- és biztosító csoport, Lengyelországban a Kredyt Bank és a WARTA biztosító, Szlovéniában a Nova Ljubljanska Banka és életbiztosítója, Bulgáriában a DZI biztosító és befektetési bank és az EIBANK, Romániában a Romstal Leasing, a KBC Securities Romania értékforgalmazó és az INK biztosítási ügynökség, Szerbiában a volt "A Banka" pénzintézeti csoport, továbbá Oroszországban az Absolut Bank.

A KBC tavaly 1,7 milliárd eurót költött közép- és kelet-európai felvásárlásokra.