Nem mozdult a forint

Vágólapra másolva!
A forint árfolyama gyakorlatilag nem változott péntekről hétfőre a bankközi devizapiacon. Az eurót hétfő délután 252,40/50 forinton jegyezték, a pénteki 252,45/55 forinttal szinte megegyező árfolyamon. Ingadozás nap közben sem volt.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondása szerint a piacon szinte teljes a "szélcsend", bár a nemzetközi piacok alapvetően optimistának tűnnek, mivel pénteken emelkedéssel zártak a New York-i tőzsdék, és kedvező hírek érkeztek Ázsiából is.

A forint régiós társdevizái közül a zloty közel egy százalékot, a szlovák korona pedig 0,30 százalékot erősödött. A feltörekvő piaci devizák közül a dél-afrikai rand és a török líra - amelyek árfolyammozgásával a forint az utóbbi időben viszonylag szorosan korrelált - egyaránt mintegy 0,90 százalékkal gyengültek.

A nap folyamán az euró ismét 1,59 fölé erősödött a dollárral szemben, ami megmutatkozott a dollár/forint árfolyam alakulásában is.

A dollárt 158,60/70 forinton jegyezték a budapesti bankközi kereskedelemben délután négy órakor, szemben a péntek délutáni 160,50/55 forinttal.