Vágólapra másolva!
Szófiában, az M-Tel Masters szuperverseny harmadik fordulójában az ukrán Vaszili Ivancsuk ismét győzött, mesterhármassal vezet. A kínai Bu Xiangzhi már a megnyitásban óriásit  hibázott, akár a 9. lépés után nyújthatta volna a kezét a feladás jeleként. A mester legyőzte segítőjét, az exvilágbajnok Veszelin Topalov sötéttel nyert szekundánsa, Ivan Cseparinov ellen. Az azeri Tejmur Radzsabov és az örmény Levon Aronjan a félszláv védelem divatos változatában vívott megnyitáselméleti párbajt, világos kiengedte előnyét, pontosztozkodás született.

Repülőrajtot vett a 20-as kategóriájú szuperverseny doyenje, az ukrán olimpiai bajnok Vaszilij Ivancsuk. Két sötéttel elért győzelme után "küzdelem nélkül" nyerte meg harmadik játszmáját. A kínai Bu Xiangzhi már a megnyitásban nagyot bakizott, Ivancsuk válogathatott a nyerések között.

A bolgár derbi az exvilágbajnok Veszelin Topalov sikerét hozta, szekundánsa, Ivan Cseparinov elmulasztotta a remiesélyt adó 25. Fc5 lépést. Az azeri-örmény összecsapás, Tejmur Radzsabov és Levon Aronjan megnyitáselméleti párbaja világos előnyét hozta, de Radzsabov előnyét kiengedte, remi lett játszmájuk.

A 3. forduló eredményei:
Ivan Cseparinov (bolgár, 2695) - Veszelin Topalov (bolgár, 2767) 0 - 1 (Francia védelem, 38)
Tejmur Radzsabov (azeri, 2751) - Levon Aronjan (örmény, 2763) döntetlen (Félszláv védelem, 56)
Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2740) - Bu Xiangzhi (kínai, 2708) 1 - 0 (Angol megnyitás, védelem, 32)

A verseny állása:
1. Vaszilij Ivancsuk 3 pont
2. Veszelin Topalov 2
3. Ivan Cseparinov 1,5
4-5. Levon Aronjan és Tejmur Radzsabov 1
6. Bu Xiangzhi 0,5

A 4. forduló párosítása:
Radzsabov - Topalov
Ivancsuk - Cseparinov
Bu Xiangzhi - Aronjan