Vágólapra másolva!
Amennyiben a szeptember elsejei átigazolási időszakig talál magának új csapatot, ingyen távozhat a Burnley labdarúgócsapatától Király Gábor. A válogatott kapus szerződése még egy évig szól, de minden áron nem akar távozni.

Nem számít már Király Gáborra a Burnley labdarúgócsapatának szakvezetője, Owen Coyle.

A szakvezetőnél egyelőre csupán harmadik számú kapusnak számít az egykori válogatott játékos, a bizalmat Brian Jensen, illetve a nyáron szerződtetett Diego Penny élvezi.

"Többször beszéltem Gáborral, és elmondtam neki, ha van lehetősége máshol játszani, menjen" - nyilatkozta Coyle.

A 32 esztendős, 70-szeres válogatott kapus úgy nyilatkozott, bár a szakvezetés elégedett az edzésmunkájával, a mellőzésének vélhetően nem szakmai, hanem anyagi oka van.

"A klub jobban fizetett labdarúgói közé tartozom, ha elad a Burnley, úgy spórol rajtam. Ráadásul a szerződésemben van egy pont, miszerint ha ebben a szezonban 25 meccsen pályára lépek, akkor automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodik a kontraktusom. A Burnley eddig pénzt kért értem, a napokban azonban a menedzsment úgy döntött, hogy ingyen is távozhatok" - nyilatkozta Király a Vas Népének, hozzátéve, korábban élvonalbeli csapat is érdeklődött utána, ám akkor még túl magas volt a kivásárlási ára.

"Minden áron nem akarok távozni a Burnleytől, hiszen a szezon végig érvényes a szerződésem, csak egy komoly ajánlat esetén váltok" - mondta Király.