Eszméletlenre vertek olasz szerzeteseket

Vágólapra másolva!
Brutálisan összevertek több ferences szerzetest egy észak-olaszországi kolostorban. A csuklyás támadók megkötözték a szerzeteseket, majd bántalmazták őket. Egyikük fejsérülései miatt kómában fekszik. Az olasz rendőrség nagy erőkkel nyomoz, egyelőre nem világos a támadás indítéka.
Vágólapra másolva!

Az olasz rendőrség egy ferences szerzeteseket ért brutális támadás ügyében nyomoz Észak-Itáliában. A támadás egy Torinó melletti kolostorban, a San Colombano Belmonte rendházban történt: három vagy négy csuklyás támadó tört be az épületbe, megkötözték a szerzeteseket, kipeckelték a szájukat, majd összeverték őket - írja a BBC.

Csak a támadás után két órával tudott segítséget hívni egyikük, miután magához tért az ájulásból. A rendház legidősebb szerzetese 86 éves, a legsúlyosabb állapotban mégis a legfiatalabb, a 49 éves Sergio Baldin van, aki fejsérülései miatt kómában fekszik. Három másik szerzetes került kórházba, mindannyian hetven évesnél idősebbek - őket egy hónapon belül engedik ki.

"Semmi nem indokolja a támadás hihetetlen brutalitását" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz lapnak Gabriele Trivellin, aki az észak-itáliai terület ferences szerzeteseiért felel. "Vad és alaptalan támadásról van szó, hiszen a szerzetesek semmilyen ellenállást nem tanúsítottak" - fogalmazott.

Az olasz rendőrség rablást gyanít a háttérben, az indíték azonban nem tűnik biztosnak, hiszen a kolostorból csak némi pénz tűnt el. Az épületben egyetlen tárgy bír nagyobb értékkel, egy Mária-szobrot díszítő színarany korona. Ezt azonban nem vitték el, igaz, egy korábbi rablás miatt ezt biztonsági üveg mögött őrizték.