Összehívta Szilvásy a nemzetbiztonsági kabinetet

Vágólapra másolva!
Magántitok jogosulatlan megismerésének gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda. Felteheteőn az üggyel kapcsolatban hívták össze soron kívüli ülésre a nemzetbiztonsági kabinetet. Az ügy a Népszabadság szerint egy internetes szolgáltató elleni közelmúltbeli támadással hozható kapcsolatba.
Vágólapra másolva!

Magántitok jogosulatlan megismerésének gyanúja miatt indított nyomozást az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) feljelentése nyomán.

Előzőleg a Népszabadság azt írta, hogy egy bűnügy miatt soron kívüli ülésre hívta össze a nemzetbiztonsági kabinetet péntekre Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős miniszter. A lap szerint a lépésre azután került sor, hogy az NNI szerda délután házkutatást tartott egy ismert biztonsági cég telephelyén és több vezető munkatársának lakásán.

Az NNI szerint munkatársaik szerdán több helyszínen tartottak házkutatást, és különböző tárgyakat, "számítástechnikai és adatrögzítésre szolgáló eszközöket" foglaltak le. Az ügyben egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit, és igazságügyi szakértő bevonásával tisztázzák, milyen adatok vannak a számítástechnikai eszközökön.

Az akció a lap szerint összefügg egy internetes szolgáltató ellen a közelmúltban végrehajtott elektronikus támadással, amelynek során felmerült az illetéktelen adatkezelés gyanúja, mivel gyanúsítottak milliónyi postafiók tartalmát ismerhették meg. Az így nyert adatok pedig rekonstruálható a felhasználók üzleti és más kapcsolatrendszere.