Vágólapra másolva!
A töltés közelében egy 60-80 méteres szakaszon megcsúszott a mederrézsű Szolnoknál. A körtöltés egyelőre nincs veszélyben, de a partot sürgősen helyre kell állítani, ami több tízmillió forintba kerülhet.
Vágólapra másolva!

Megcsúszott a Tisza partja Szolnoknál.

"Gyakran előforduló jelenség, hogy a növényzet lelassítja a folyót, és a lerakódó hordalék súlya alatt leszakad a mederrézsű egy része. Ha ez a töltéstől egy kilométerre történt volna, nem is kellene vele foglalkozni. De mivel a körtöltés 15-20 méterre van, sürgősen helyre kell állítani a partot" - mondta az [origo]-nak Vona Titusz, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense.

A csúszás egy 60-80 méteres szakaszon következett be, jelenleg csak a fák lombja látszik ki a megcsúszott szakaszon. A körtöltés egyelőre nincs veszélyben, és lakott területet sem érint a probléma. A tervek szerint a talajt egy 50 méteres szakaszon megtisztítják a növényzettől, majd talajmechanikai vizsgálatokat végeznek. Ennek során állapítják meg, milyen technikával lehet kijavítani a partot. Az előzetes becslések szerint a javítás több tízmillió forintba fog kerülni.